Tăriceanu, atac Iohannis. Orban: Nu am mai văzut atacuri atât de pline de ură

Liderul liberalilor Ludovic Orban a declarat joi că nu a mai văzut atacuri atât de pline de ură din partea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, împotriva şefului statului Klaus Iohannis. 

"Nu am mai văzut atacuri atât de pline de ură şi de ranchiună din partea preşedintelui Senatului împotriva preşedintelui Iohannis. Este inadmisibil să dai asemenea declaraţii, care nu au în spate absolut niciun fel de fundament şi care reflectă de fapt disperarea celor care sunt astăzi vremelnic la putere, pentru faptul că nu pot să îşi facă jocurile şi să subordoneze Justiţia pentru a scăpa de faptele pe care le-au săvârşit. Tragem un semnal de alarmă pentru că este totuşi preşedintele Senatului şi nu poate să îşi dea frâu liber unor sentimente primitive, grobiene şi să atace preşedintele şi instituţia prezidenţială inventând nişte acuzaţii care nu au absolut niciun fel de fundament", a spus Orban, la Palatul Parlamentului. 

Despre declaraţia lui Tăriceanu potrivit căreia nu a văzut nicio scumpire la carburanţi după reintroducerea accizei, Orban a spus că nu are nicio legătură cu realitatea. 

"Nu ştiu cum nu a văzut domnul Tăriceanu creşterea preţurilor la pompă, înseamnă că nu alimentează el la pompă, îi alimentează probabil şoferul maşina sau alimentează din bugetul Senatului şi atunci nu îi pasă cât costă benzina. Oricine a trecut printr-o benzinărie a văzut cu ochii lui o creştere clară şi limpede care este o creştere aproape egală cu mărimea accizei suplimentare care a fost introdusă în buget. (...) Declaraţiile domnului Tăriceanu nu au nicio legătură cu realitatea", a precizat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a adăugat că nu există niciun motiv pentru o eventuală suspendare din funcţie a şefului statului, aşa cum se vehiculează în ultima vreme. 

"Să îndrăznească! Nu există absolut niciun fel de motiv. Probabil sunt deranjaţi (PSD şi ALDE - n.r.) de faptul că preşedintele este consecvent, că respectă normele statului de drept, că respectă angajamentele noastre pe care le avem şi că este preocupat în primul rând să asigure o îmbunătăţire a imaginii României în lume. Tot ce face PSD şi ALDE astăzi nu face altceva decât să creeze probleme suplimentare de imagine României, să afecteze şansa noastră de a finaliza Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi să ne ţină în situaţia de copil problemă al Europei în materie de Justiţie", a opinat Orban. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că şeful statului Klaus Iohannis se face că nu vede deficienţele din funcţionarea instituţiilor care alcătuiesc statul de drept din România şi "patronează un sistem de putere corupt". El a mai spus că nu a văzut nicio scumpire la carburanţi după reintroducerea accizei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel