Tăriceanu ar putea fi vizat de DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi vizat de DNA în dosarul în care Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Informația a fost dată la Antena 3, de jurnalista Adina Anghelescu. Aceasta a menționat comunicatul DNA cu privire la trimiterea în judecată a lui Bogdan Olteanu. La finalul comunicatului de presă, DNA spune că ”s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de alte fapte şi alte persoane”.

Faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu s-au produs în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era prim-ministrul României.

Potrivit DNA, Bogdan Olteanu a făcut trafic de influneță pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Mihaiu a fost numit în funcție pe 18 septembrie 2008, dată la care Tăriceanu se afla la Palatul Victoria.

”La data de 31 iulie 2008, a avut loc o întâlnire între Bogdan Olteanu și omul de afaceri într-o localitate situată în Delta Dunării, prilej cu care inculpatul i-a cerut omului de afaceri suma de 1 milion de euro în schimbul influenței pe care urma să o exercite asupra primului ministru în vederea numirii unei persoane agreate de omul de afaceri pe postul de guvernator al Deltei Dunării; în același sens, inculpatul a acceptat și promisiunea omului de afaceri de a-i oferi sprijin electoral constând în prestarea servicii electorale în campanie”, se arată în comunicatul DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel