Tăriceanu, apel la membrii ALDE: Nu intraţi în concurenţă cu PSD

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a făcut, luni, recomandarea colegilor săi ca în campania electorală pentru viitoarele alegeri să încerce să se evidenţieze printr-un discurs 'autentic, de factură liberală' şi nu făcând concurenţă mesajului PSD privind politicile sociale. 

'Trebuie să ne distingem de ceilalţi. Nu avem o problemă principală de raportare cu PSD, e un partid de stânga. Avem o problemă de delimitare pe zona de dreapta. Trebuie să venim cu un mesaj autentic, de factură liberală. Soluţiile pe care le propunem să se vadă că pornesc dintr-o gândire liberală. Nu vreau să cădem în următoarea greşeală, am văzut tentaţia în ultima perioadă a unor mesaje şi a unor idei şi unor proiecte de factură socială. Nu intraţi în concurenţă cu PSD. Nu înseamnă că PSD are monopolul politicilor sociale. Un partid politic modern trebuie să se adreseze şi acestor probleme, dar nu cred că această concurenţă - supralicitarea unor promisiuni sociale - trebuie să fie marca ALDE în viitoarele alegeri', a declarat Tăriceanu, în prima şedinţă a Biroului Politic al ALDE din acest an.

[citeste si]

Călin Popescu-Tăriceanu a punctat faptul că formaţiunea politică pe care o conduce alături de Daniel Constantin este cotată a fi al treilea partid în preferinţele românilor.

'Suntem în momentul de faţă, practic în toate sondajele, într-o poziţie care implică şi o tendinţă crescătoare şi ne plasează şi ca a treia formaţiune în preferinţele electoratului. Sigur că mă bucură, dar mai sunt cinci-şase luni până la alegeri şi rezultatele nu sunt bătute în cuie. Nu ne putem culca pe ideea că gata - acesta e rezultatul pe care îl vom obţine la alegerile locale. Rezultatul va depinde foarte mult de calitatea oamenilor şi de mobilizarea noastră şi de calitatea campaniei. Scorurile din sondaje în general la alegeri se tasează, adică se micşorează. Suntem daţi cu 9% sau cu 10%. La alegeri, dacă nu faci mobilizarea electoratului propriu, prin aducerea lui la vot, atunci degeaba în sondaje am luat 10% că te poţi trezi 6% sau cu 7%', a subliniat copreşedintele ALDE, citat de Agerpres.

Tăriceanu, despre ALDE: Avem un atu, dar și dezavantaje 

Acesta a adăugat că ALDE are ca atu 'tinereţea partidului', însă are şi dezavantajul de a nu fi reprezentat, la nivelul întregii ţări, prin organizaţii judeţene.

'În perspectiva alegerilor locale, (...) organizaţiilor noastre au obligaţia de a transmite mesajul politic venit de la conducerea centrală şi, simultan, să vină cu mesajele proprii care au o direcţionare către problemele locale. Avem un atu, şi anume tinereţea partidului. Nu suntem un partid care să avem în spate lucruri care să ne tragă de picior în jos. Dar în afară de acest avantaj avem şi dezavantaje. (...) Nu avem organizaţii puternice în tot cuprinsul ţării, avem judeţe care nu sunt acoperite cu organizaţii locale', a mai spus Tăriceanu. Potrivit acestuia, 'nu există soluţie magică' în ceea ce priveşte întărirea organizaţiilor judeţene, precum şi constituirea unora noi acolo unde ALDE nu are reprezentare. 'Nu am nicio baghetă', a punctat Tăriceanu.

Tăriceanu, nostalgic după PNL-ul de dinaintea fuziunii cu PDL

Călin Popescu-Tăriceanu s-a referit şi la PNL, afirmând că, în opinia sa, în acest partid există trei grupuri 'cu obiective total distincte': 'grupul celor proveniţi din PDL care sunt compromişi; grupul care aşteaptă comanda de la preşedintele Iohannis pentru a-l transforma într-un obedient partid prezidenţial sub comanda lui Cioloş; grupul format din adevăraţii liberali care şi-ar dori, probabil, altceva, dar care au ajuns fără voia lor sub această firmă care azi s-ar potrivi mai degrabă cu sigla PDL'.

'Îmi doresc să revăd PNL aşa cum a fost el, cum l-a consacrat istoria după anii '90, dar fără oamenii lui Băsescu şi mi-aş dori revenirea lor în familia liberalilor europeni. Este, de altfel, o dorinţă. Mi-au spus-o şi mulţi dintre foştii noştri colegi care sunt nemulţumiţi de ceea ce este azi PNL', a conchis Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel