Tăriceanu anunță că ALDE va face grup mixt cu Pro România la Camera Deputaților

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că, în urma desființării grupului deputaților ALDE, forurile statutare ale partidului au decis, miercuri, că va fi solicitată crearea unui grup mixt și la Camera Deputaților, alături de Pro România, la fel cum a fost cerut și la Senat.

„Numărul minim de 10 parlamentari nu e respectat. Soluția e de a funcționa într-un grup mixt, similar ca la Senat. Am discutat cu cei de la Pro România care va permite colegilor să își păstreze pozițiile și în structurile parlamentului, la nivelul comisiilor, etc.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri la Parlament.

Liderul ALDE a adăugat că constatat „aceste decizii fac parte dintr-un plan amplu de a servi PSD, de a o ajuta pe doamna Dăncilă când vine să ceară votul de încredere și sigur să se mențină la guvernare cu partidul domniei sale. Se încearcă anihilarea ALDE".

Marian Niță, Marian Cucșa, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă și-a depus demisiile din grupul ALDE al Camerei Deputaților și vor activa ca deputați neafiliați. Ca urmare a gestului, ALDE a rămas fără numărul necesar de 10 aleși pentru a forma un grup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel