Tăriceanu, acuze DURE la adresa Guvernului: "Cine s-ar fi gândit că în el zace un dictator?"

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat acuze dure la adresa Guvernului Orban, după ordonanţa privind amânarea alegerilor locale. 

"Guvernul Lucovid Orban a modificat prin OUG Codul Administrativ și a stabilit amânarea alegerilor locale. Fără consultări cu partidele, fără consultări cu primarii, fără să-și pună semne de întrebare dacă o lege organică poate fi modificată prin Ordonanță de Urgență. Graba și secretomania sunt însă explicate de textul ordonanței!

Fiți atenți la art 6, aliniatele 1 și 2! Mergând pe vechea lor strategie, dai cu o mână și iei cu două, guvernul propune pe de o parte micșorarea numărului de semnături necesare pentru candidaturi (bravo!) sau înlocuirea semnăturilor cu sume de bani (contribuțîi electorale, cum le numesc ei).

Și aici nu pot să nu mă gândesc cum sau de ce au ajuns guvernanții să se gândească să "cumpere semnături". Căci seamănă incredibil de mult cu varianta cumpărării de voturi, (infracțiune, de altfel). Lista de semnături are un rol democratic de filtru în prefațarea procesului electoral. De ce să renunți la acest filtru și să-i pui un preț în bani?", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

"Să câştige partidul cu conturile cele mai grase"

"Eu înțeleg că activiștii PNL sunt îngrijorați de cum ar putea să mai iasă în stradă în următorii 50 de ani pentru a strânge semnături pentru Lucovid Orban! Și atunci ce și-au zis mai marii partidului: hai să folosim ceva din banii pe care i-au făcut ai noștri cu importurile de măști și echipamente medicale și să sărim cu banu' în loc să ne expunem pe stradă să strângem semnături!

Dacă o țin în ritmul ăsta, mă aștept ca cei de la PNL să nu mai organizeze deloc vot popular și să dea o ordonanță (poate chiar militară) prin care să fie declarat câștigător al alegerilor partidul care are conturile cele mai grase! Și aici nu-i bate nimeni, mai ales acum în vremuri de coronavirus!

Mai în glumă, mai în serios, această prevedere poate fi considerată o măsură discriminatorie și care favorizează partidele cu priză la contracte guvernamentale grase. Vom îndrepta în Parlament această neghiobie pentru a readuce democrația în matcă ei. Pare din ce în ce mai mult că PNL-ului îi place mai mult în dictatură militară decât în democrație! Cine s-ar fi gândit că în micuțul Lucovid stătea ascuns un mare dictator?!", a conchis preşedintele ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel