Tăriceanu, achitat. Prima reacție după decizia ÎCCJ

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat după ce ÎCCJ a decis achitarea sa, când DNA a cerut trei ani de închisoare cu executare. 

”Nu vă ascund că este o zi aparte, pe care nu mi-aș fi imaginat că aș fi trăit-o vreodată, o zi aparte pentru mine, soția mea, familie și copii. În mod evident, nu se poate rezuma la o problemă strict de ordin personal. Demersurile mele din ultimii patru ani de a demasca gravele abuzuri făcute de statul paralel nu au izvorât dintr-o problemă personală. Această atitudine m-a costat enorm în plan politic și personal. Nu m-a clintit însă de la convingerile mele profunde. În aceste momente mă gândesc la soarta multor cetățeni simpli care au devenit ținte și victime ale sistemului care a funcționat nestingherit în România vreme de peste 10 ani, fără să se poată apăra, fără să ne putem apăra.” a spus Călin Popescu Tăriceanu în prima reacție după achitare, la Antena 3. 

Lupta unei întregi națiuni

El a adăugat că ”lupta pe care am dus-o e a unei națiuni întregi de a se elibera de cătușele statului paralel”.  ”Ceea ce doresc să subliniez este că ALDE va conduce în continuare această luptă, care reprezintă pentru noi o datorie, o obligație față de România”, a subliniat președintele ALDE. 

”Combaterea corupției nu poate fi un paravan pentru răfuieli politice, lupte de acaparare de putere și nu putem să acceptăm ceea ce se numește, în mod uzual, victime colaterale” a subliniat președintele Senatului. 

Băieții mei mai mari au trecut prin momente foarte neplăcute pentru ei din cauza mea, fără ca ei să fie vinovați și, în final, fără ca eu să fiu vinovat” a subliniat Călin Popescu Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel