EXCLUSIV  Tăriceanu a reușit ce nici nu visa Ceaușescu. Vasilescu, dezvăluire din BNR

Dragnea și Tăriceanu
Descriere foto: Dragnea și Tăriceanu

Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru DCNews despre capitalul străin investit în economia României.

Unul dintre subiectele abordate în interviu a fost legat ponderea capitalului adus de marii investitori în economia noastră:

”La marile companii, Banca Națională este unica instituție care ține contul investițiilor străine directe, care cresc moderat în fiecare an, iar această creștere provine din reinvestirea profitului și nu mai vin prea mulți bani din strănătate, cum au venit, de pildă, în primii ani de după intrarea noastră în NATO și în Uniunea Europeană”, a amintit Vasilescu.

Ideea este că e bine să vină și capital nou” a mai spus el, precizând că: ”Trebuie să facem o departajare a investițiilor. (...) În 2007-2008, primii doi ani în UE, au fost cu investiții de 33% din PIB, cum nici Ceaușescu n-a visat să aibă. El visa acumulare de 33%. N-a avut niciodată! A avut Tăriceanu. Dar trebuie să vedem ce era în aceste investiții!” a precizat consilierul BNR.

Mai multe infornații despre investițiile străine în România aflați din interviul de mai jos:

VIDEO


Vezi și: EXCLUSIV Zile libere și punți. Adrian Vasilescu, consilierul lui Isărescu: Nu și-a îndeplinit visul - videoTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24