Tăriceanu: Premierul Orban joacă o carte a anticipatelor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi seara, că premierul Ludovic Orban 'joacă o carte a anticipatelor'.

'Premierul Orban joacă o carte a anticipatelor, vrea să provoace anticipate. Are două soluţii: să îşi dea demisia, numai că datul demisiei comportă o serie de riscuri, plus că el iese din circuit. În Constituţie e prevăzut un lucru foarte clar: premierul care urmează să fie desemnat după demisia premierului în funcţie este unul din membrii guvernului. Nu mai este tot Orban. Deci, el trece pe tuşă. Lucrul acesta lui Orban nu i-ar conveni. Şi atunci a preferat să meargă pe asumarea răspunderii. Dacă urmează o moţiune de cenzură şi moţiunea trece, deci guvernul cade, el rămâne premier interimar până la desemnarea unui alt premier şi votul lui în Parlament', a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Acesta a precizat că ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi şi că i s-ar fi părut mai corectă soluţia unei ordonanţe de urgenţă pentru acest lucru. 'Mie mi s-a părut mai corectă soluţia cu ordonanţa de urgenţă. Şi vă explic de ce. Această asumare a răspunderii introduce o problemă foarte serioasă în politica românească, nu numai ideea de asumare a răspunderii, ci şi faptul că ele sunt pe bandă rulantă. Scurtcircuitează Parlamentul. Scot din circuitul firesc al dezbaterii democratice Parlamentul şi asta e foarte grav (...). Ordonanţa de urgenţă se dezbate în Parlament, după ce este adoptată se transmite Parlamentului şi parlamentarii o dezbat şi pot face modificări, deci, democratic', a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel