Urmărește emisiunea live


Tăriceanu: Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că formațiunea sa nu va face alianțe electorale, precizând, în același timp că pentru ALDE ar fi avatajos ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi, informează b1.ro.

”Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar creşte rezultatele. Scrutinul într-un singur tur îi favorizează pe cei deja aleşi. Modificarea alegerilor înainte de alegeri nu este o practică democrată. Anul trecut, când s-a aprobat modalitatea de alegeri locale s-a ajuns la un acord politic în care cele două partide, PSD şi PNL, au ajuns la un punct de vedere comun. Nu pot schimba regulile jocului în favoarea lor. Trebuie să existe o stabilitate legislativă”, a spus Tăriceanu.

În ceea ce privește alianțele electorale, Tăriceanu a spus că ALDE va merge la alegeri doar cu candidații săi.

”Ideea este simplă şi clară, mergem singuri în alegeri, mergem cu proprii noştri candidaţi, propriile noastre liste şi propriul nostru program. Noi considerăm că există un singur partid liberal şi acela suntem noi. Reprezentanţii PNL nu mai sunt, au trecut la familia populară, au cu totul alte valori pe care le îmbrăţişează acum. În România există un electorat liberal, care are nevoie de o valoare politică, iar pentru noi este foarte important şi dorim să promovăm aceste principii. Dacă cineva este profund serios ancorat în lucruri consistente va vedea că PNL nu mai are de-a face cu liberalismul. Acestea sunt motivele pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri”, a mai declara copreședintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că deocamdată candidații ALDE pentru alegerile locale nu au fost stabiliți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel