Tăriceanu, mesaj dur: Șantaj, amenințări, intimidări, nu ați precupețit niciun efort!

Lideri ALDE
Lideri ALDE

"Văd o agitație neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveți", transmite Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

"Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat această secție. Vă reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraților se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea instanțelor de judecată. Când Secția s-a înființat, la DNA dospeau pentru vremuri „oportune” peste 4.000 de dosare pe numele unor magistrați. Când a fost momentul transferului acestor dosare la noua secție, același DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ținute doar ca metodă de șantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i așa, pentru că doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor.

Acum când avem o secție dedicată anchetării magistraților, o secție complet independentă și plasată sub autoritatea CSM, garantul independenței justiției, brusc nu mai e în regulă", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Oare de ce?

"Simplu: din interes, ignoranță, ori pur și simplu ticăloșie, sunteți gata să sacrificați libertatea și independența judecătorilor. Sunteți gata să faceți orice ca să îngropați greșelile – eufemistic spus greșeli - trecutului. Sau și mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menținerii Justiției în genunchi, de ani și ani de zile. Comuniștii au făcut justiția cu procurorii și securiștii. Regimul Macovei-Kovesi-Băsescu a adăugat acestora arhiva SIPA, CNSAS, ANI sau interceptările ilegale ale SRI.

Șantaj, amenințări, intimidări, nu ați precupețit niciun efort. În țara lui Negulescu-Portocală, România a devenit, într-adevăr, o imensă portocală, una mecanică, exact ca în romanul lui Burgess. Naturală și colorată la exterior, dar ascunzând sub coajă un imens și tenebros mecanism de mare precizie - mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul neprețuit al procurorilor.

De asta și nu de altceva vă repugnă Secția specială, nu vă mai ascundeți pe după plop, băieți. Și mai răsfirați-vă, cât de cât, că bate la ochi...", a mai transmis liderul ALDE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel