Tăriceanu, întâlnire cu Mike Pence, vicepreşedintele SUA

Tariceanu - Mike Pence sursa Facebook
Tariceanu - Mike Pence sursa Facebook

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a avut o serie de întrevederi cu oficialităţi americane în deplasarea pe care a făcut-o în Statele Unite. 

Președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit marți, 9 aprilie a.c., la Washington, cu dl Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA. 

Înaltul demnitar român a reafirmat importanța aprofundării cadrului de cooperare oferit de parteneriatul strategic România-SUA care, în viziunea sa, este constituit pe elemente care depășesc aspectele temporale ale alternanței guvernărilor politice din cele două state. Domnia sa a transmis că valoarea parteneriatului strategic între București și Washington a fost demonstrată cu prisosință în cei 22 de ani care au trecut de la lansarea sa, în special prin atașamentul comun față de un set de valori politice și culturale care continuă să determine decizii vizionare în cele două capitale, în beneficiul prosperității și securității cetățenilor. 

Ce a declarat preşedintele Senatului României

"A fost o plăcere să mă întâlnesc, în cadrul vizitei în Statele Unite, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA, dar și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul său pentru securitate națională. În discuțiile pe care le-am avut, am subliniat importanța aprofundării cooperării în cadrul parteneriatului strategic România-SUA și i-am făcut vicepreședintelui SUA invitația de a efectua o vizită în România.

Totodată, mă bucur că am avut prilejul să discut cu Ted Cruz, senator republican pentru statul Texas, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2016. Am vorbit, în primul rând, despre consolidarea relației între forurile legislative român și american, lansându-i invitația ca senatori americani să vină în vizită în România pentru a cunoaște țara noastră așa cum este ea, nu cum o prezintă unii binevoitori", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel