Tăriceanu, candidat prezidenţiale. Chirieac: Lucrurile se precipită. Social media a explodat

Lideri ALDE
Lideri ALDE

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, discursul susţinut de Călin Popescu Tăriceanu după ce liderul ALDE şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale. 

"Domnul Tăriceanu are mai multe propuneri. Una dintre ele este să se reevalueze candidaţii la sfârşitul lunii august, fiindcă odată ce s-au anunţat candidaţii se cristalizează opinia electoratului şi s-ar putea să avem modificări importante în ierarahie. A doua chestiune, vizavi de propunerea domnului Victor Ponta ca domnul Tăriceanu să fie un candidat comun al celor trei forţe, incluzând PSD-ul, dar în orice caz, un candidat al Pro România şi al ALDE. Aţi văzut răspunsul, acest lucru nu se poate face dacă unul e la putere şi celălalt în opoziţie.

Domnul Tăriceanu mi s-a părut ferm. A spus că 'avem responsabilităţi, nu ieşim de la guvernare', e mai normal să intre Pro România la guvernare, ceea ce înseamnă că zvonurile insistente de pe piaţa politică, conform cărora de la 1 septembrie Pro România ar putea intra la guvernare au un suport real. Şi atunci ne-am putea trezi în situaţia în care ALDE şi Pro România ar putea avea un candidat, pe domnul Tăriceanu, iar PSD va avea un alt candidat, pe doamna Dăncilă", apreciază Bogdan Chirieac.

"Astăzi social media a explodat"

"Sunt 100 şi puţine zile până la momentul alegerilor prezidenţiale. Deci lucrurile se precipită. Singurii care fac campanie în continuu sunt cei de la USR. Astăzi, social media a explodat, cu predicatul 'acum ştim cu cine să votăm. Iohannis, blat cu Dăncilă'. De ce? Fiindcă a numit miniştrii. Acum că i-a numit cu mare întârziere cum face dânsul, de ce blat, de ce să-i fi respins, nu mai are importanţă. Acolo deja se întâmplă o campanie. Domnul Tăriceanu e şi el conştient de asta fiindcă a spus că deja începe precampania. M-aş bucura să fie între cei trei mari: Barna, Dăncilă şi Iohannis şi domnul Tăriceanu. Am avea de unde să alegem", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel