Țăranul român nu a murit, dar guvernanții vor să-l îngroape

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Deși suntem în plină campanie electorală și totul poate fi pus pe seama alegerilor din 6 decembrie, există câteva acțiuni ale opoziției în România pentru care merită cu adevărat să-ți scoți pălăria. 

Una dintre ele este legată de măsura deja criticată și nejustificată a Guvernului Orban de a închide piețele din toate localitățile și de a scoate vânzătorii în stradă, pe trotuare, la propriu. Chiar dacă s-au cerut în mod justificat explicații și s-au făcut destule presiuni în spațiul public pentru oprirea punerii în aplicare a acestei măsuri exagerate, guvernanții au refuzat categoric chiar și doar un dialog cu cei implicați. Se zbate acum opoziția să repare nedreptatea făcută de PNL producătorilor și vânzătorilor români din piețe. Așadar, doar cine nu vrea nu vede aberațiile și rea credința celor care ne conduc, nu vede lipsa de viziune și autosuficiența nejustificată, dusă în penibil a actualului guvern.

În aceste condiții, cine sunt aliații și cine sunt adversarii?

Nimeni nu neagă criza prin care trecem,  dar de ce toate ajustările se fac pe seama românilor în timp ce clientela politică și companiile străine prosperă? Solidaritatea la care se face apel funcționează doar pe o parte - nu e greu să vedem clar pe care. Parcă prea le permitem unora să ne batjocorească și, nu știu de ce, parcă prea se simt încurajați să facă asta.

Știe toata lumea că legumele și fructele românești vândute în piețe, în plină toamnă, nu se compară cu legumele și fructele din supermarketuri, din orice țară ar veni ele, fiind mult mai gustoase și mai sănătoase. De aceea încă mergem în piețe și cumpărăm de la acei țărani care nu s-au putut transforma în fermieri, așa cum a impus societatea și evoluția ultimilor ani. Realitatea trebuie văzută și acceptată. Nu omorând aceasta categorie de comercianți salveză guvernanții România, nici din criza economică și nici din cea sanitară. De fapt, e doar lipsă de respect și desconsiderație pentru o categorie care nu a votat și nici nu va vota vreodată partidele de dreapta. Și dacă până acum unii nu vedeau justificarea votului acestora pentru stânga, astăzi ea e vizibilă, stânga fiind cea care și de data asta le-a sărit în ajutor. Dar nu a făcut-o doctrina, ci oamenii din interiorul partidului, care au înțeles că românii nu trebuie abandonați.

Îngrijorător este că PNL e în stare să se răzbune pentru cartonașul roșu primit azi din partea PSD și e în stare să-l facă direct responsabil pentru scenariul în care numărul de îmbolnăviri va crește, motivând că a deschis piețele. Sunt capabili de o astfel de manipulare și incapabili să-și recunoască greșeala.

Cu siguranță, măcar o parte a suținătorilor PNL vor aprecia tacit acțiunea PSD și asta pentru că cei care își vor face în pandemie cumpărăturile din piețe nu vor fi doar susținătorii PSD.

Există o vorbă românescă „Dă-i Doamne românului mintea de pe urmă”, dar e adevărat, trebuie să fii român să o înțelegi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel