Ţara unde ceapa a ajuns să fie mai scumpă decât carnea de vită

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ceapa s-a scumpit brusc în toată lumea. În unele ţări a ajuns să fie mai scumpă decât carnea!

În ultima perioadă, prețurile la ceapă pe piaţa din Filipine au luat-o razna, ajungând să fie chiar mai scumpă decât carnea de vită, însă criza legată de acest ingredient se extinde, punând în pericol alimentația mondială, transmite Bloomberg.

În nordul Manilei (Filipine), Lalaine Basa obişnuia să cumpere un kilogram de ceapă pentru a face pacheţele de primăvară la firma sa de catering, însă acum a schimbat reţeta pentru a utiliza jumătate din cantitatea obişnuită pe fondul exploziei preţurilor la ceapă, relatează jurnaliștii de la Bloomberg, citați de Agerpres.

Explozia prețurilor la ceapă a alimentat inflaţia şi a determinat unele ţări să ia măsuri pentru a-şi asigura necesarul. Astfel, Marocul şi Turcia şi Kazahstanul au oprit unele exporturi, în timp ce autorităţile din Filipine au ordonat investigaţii cu privire la posibile carteluri.

Mai mult, ONU şi Banca Mondială au avertizat recent că restricţiile privind ceapa s-au extins și asupra altor legume și fructe, precum morcovii, tomatele, cartofii şi merele, afectând cantităţile disponibile la nivel mondial. În Europa, după recoltele mici înregistrate în sudul Spaniei şi nordul Africii, rafturile goale au forţat supermarketurile din Marea Britanie să raţionalizeze achiziţiile la anumite fructe şi legume.

Potrivit specialiștilor, această criză de legume și fructe ridică din ce în ce mai multe probleme în ceea ce privește securitatea alimentară mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel