Țapardel: Liderul popularilor europeni, ieșire scandaloasă și toxică la adresa României

Liderul PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a solicitat Consiliului în cadrul intervenției sale susținute cu ocazia discursului președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca Bulgaria și Croația să fie acceptate în Zona Schengen, România nefiind menționată.

„Solicit Guvernului român să oprească riscurile care afectează procesul de luptă împotriva corupției", a precizat Weber.

Europarlamentarul social-democrat, Claudia Țapardel, condamnă cu fermitate ieșirea liderului popularilor europeni, Manfred Weber, care nu face decât să legitimeze intoxicările la adresa României, făcute de reprezentanții liberali, membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

„Contextul în care Weber face aceste declarații scandaloase la adresa României este foarte important. Liderul PPE a profitat de faptul că este ultimul SOTEU din această legislatură (ultimul discurs anual privind Starea Uniunii susținut de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker), înaintea alegerilor europarlamentare din 2019, și s-a lansat în afirmații extrem de grave la adresa României. Este strigător la cer ca Manfred Weber, în calitate de lider al grupului popularilor europeni, deși cunoaște progresele înregistrate de România, exclude în mod voit țara noastră din grupul statelor care trebuie să facă parte din spațiul Schengen", a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel.

România îndeplinește deja toate criteriile pentru a fi parte a spațiului Schengen. De asemenea, toate rapoartele, evaluările Comisiei Europene și ale Parlamentului European, certifică fără rezerve faptul că România trebuie să facă parte din spațiul Schengen.

„Afirmațiile populiste ale liderului PPE din Parlamentul European sunt de neacceptat și dovedesc faptul că sunt făcute din interes pur politic, Manfred Weber fiind liderul popularilor europeni, iar Guvernul de la București fiind social-democrat. Dacă vrem o Europă cu adevărat unită nu putem veni cu astfel de declarații în plenul Parlamentului European, mai ales că Weber are intenția de a candida la președinția Comisiei Europene în următorul mandat. Este cu atât mai grav să faci asemenea declarații discriminatorii și să ataci o țară cu un Guvern social-democrat, ales în mod legitim", a declarat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel