Țapardel, conflict cu Trăilă și Constantin pe majorarea pensiilor: De aceea a propus PSD legea

Tensiune la Realitatea Plus din cauza majorării pensiilor din septembrie. 

Conflictul a izbucnit între Claudia Țapardel și Cristina Trăilă, pe de-o parte, dar și între Claudia Țapardel și Ioana Constantin, pe de altă parte. 

Iată replicile: 

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Știți că ne aflăm pe penultimul loc în UE la nivelul pensiei? Un pensionar român ia o pensie de 322 de euro. În UE, vorbim de pensii de 3.000 de euro. 

Cristina Trăilă, deputat PNL: Impozitați pensiile speciale. 

Claudia Țapardel: Vorbim de milioane de români care au nevoie de această majorare, înțelegeți? 

Cristina Trăilă:  Da, da, și de milioane de români care iau aceste pensii speciale. 

Claudia Țapardel: A crescut inflația, au crescut prețurile peste noapte, puterea de cumpărare a scăzut cu 23%, în schimb, nu putem să oferim acestor oameni șansa de a-și duce viața într-un mod decent și nu este corect. Ați cheltuit nesăbuit foarte mulți bani, ați împrumutat 15 miliarde de euro, ați cheltuit doar 3 miliarde de euro pentru pandemie. Bugetele administrațiilor publice locale sunt goale acum pentru că ei au cheltuit banii să lupte cu pandemia, nu Guvernul României! 

Cristina Trăilă: Dvs. auziți ce spuneți, ce ați făcut în 3 ani de zile de guvernare? V-ați uitat un pic pe cheltuieli, pe PNDL 1, 2, 3... și altele, contractele din primăriile care și acum au WC-ul în curte... Haideți, doamnă! 

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP: Din economii, nu se poate susține creșterea, ceea ce înseamnă că acești bani - n.r. pentru creșterea pensiilor - vor veni din împrumuturi. Da, pensiile trebuie crescute, tot Parlamentul a votat, problema e că nu a fost indicată sursa de finanțare în lege. Aș vrea să știu și eu... doamna Țapardel știe cine a guvernat țara în ultimii opt ani așa? Că ne spune că România are pensia cea mai mică. 

Claudia Țapardel: De aceea guvernarea PSD a propus această lege de majorare a pensiilor, tocmai pentru că la nivel european se vorbește despre un standard, o pensie minimă europeană, venit minim european pentru fiecare locuitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel