Țapardel, acuze după declarația lui Timmermans: Guvernul nu e pe placul lor

Claudia Țapardel a atacat dur ieșirea Prim-Vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans în cadrul Comisiei LIBE și susține că a vorbit pe acceași voce cu "cel mai mare dușman al României".

"Ceea ce s-a întâmplat aseară în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European confirmă, din păcate pentru România, ceea ce se anticipa. În loc să fie o dezbatere adevărată despre situația reală din țara noastră, am asistat la o execuție a României de către un înalt oficial al Comisiei Europene, asistat de cel mai mare dușman al României.

Este absolut revoltătoare poziția Prim-Vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans în cadrul Comisiei LIBE. În loc să dea dovadă de echilibru, Timmermans s-a comportat ca un adevărat procuror, acuzând fără drept de apel România. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenție României, folosind ca argumente niște documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) și un Raport provizoriu al Comisiei de la Veneția despre modificările aduse legilor justiției", a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Țapardel.

"Timmermans ignoră atacurile permanente la adresa Guvernului"

„Am văzut la Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene o dublă măsură și un limbaj dublu, ignorând total ce i s-a prezentat despre protocoalele secrete din justiție (peste 500 de asemenea protocoale), despre dosarele instrumentate în mod abuziv de procurori pe baza interceptării a milioane de români (6 milioane de cetățeni români, adică o treime din populația cu drept de vot, au fost interceptați, înregistrați, filați de serviciile secrete). Frans Timmermans ignoră atacurile permanente la adresa Guvernului legitim de la București, dar și deciziile Curții Constituționale care consideră că legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislația românească și nu încalcă prevederi ale Constituției României. Nici în reuniunea Comisiei LIBE de aseară, dar nici cu alte ocazii, nimeni nu a fost capabil să menționeze un singur articol din pachetul de legi privind justiția, care să încalce legislația europeană. Din păcate, Frans Timmermans a ajuns să vorbească pe aceeași voce cu Monica Macovei, cel mai mare dușman al României", a precizat Claudia Țapardel.

"România este discriminată și așezată la colț"

Mass-media a prezentat imagini cu intervenții ale jandarmilor și din alte state membre UE. Nu am văzut nicio dezbatere pe această temă și jandarmii, de exemplu, de la Bruxelles sau mai nou de la Barcelona, au acționat la fel ca cei de la București. Dacă cei de la București au acționat greșit, înseamnă că în toată Uniunea Europeană acționează greșit. Este încă o dovadă că România este discriminată și așezată la colț, doar pentru că la București se află, în mod legitim, un Guvern care nu este pe placul unora de la Bruxelles sau Strasbourg", susține europarlamentarul social-democrat.

"Este inacceptabil" 

„Este de netolerat ca în cea mai democratică instituție a Uniunii Europene să fie introdusă cenzura, iar eurodeputaților români să nu li se permită să-și apere țara. Este inacceptabil ca întreaga delegație social-democrată, una dintre cele mai importante delegații din Parlamentul European, să fie pur și simplu redusă la tăcere: niciun coleg social-democrat nu a primit timp de vorbire în plenară", a precizat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel