Tanczos Barna, ministrul Mediului, contestă strategia CE pentru păduri

Tanczos Barna
Tanczos Barna

Guvernul României contestă, prin vocea ministrului Mediului Tanczos Barna,  strategia Comisiei Europene pentru gestionarea pădurilor. Ministrul Mediulu este unul dintre semnatarii unei scrisori comune, prin care 11 state membre cer Bruxelles-ului mai multe dezbateri pe acest subiect. Printre țările semnatare se numără Austria, Ungaria, Polonia, Germania și Franța.

"România este de acord cu o strategie privind pădurile și măsurile de împădurire decise la nivelul UE. Interesul României este ca această strategie să stabilească şi aspectele financiare, pentru că ne dorim ca strategia să fie una eficientă și să putem pune în aplicare angajamentele asumate.

Având în vedere că o inițiativă la nivel european privind pădurile trebuie să respecte principiile subsidiarității și proporționalității, atunci trebuie respectate și competențele statelor membre: dacă urmează să fie alocate resurse de la bugetul de stat unei astfel de strategii, României nu i se poate acorda aceeași sarcină financiară ca, de exemplu, Germaniei.

În scrisoarea deschisă inițiată de Austria și semnată de încă 11 state membre, inclusiv de Germania și Franța, dar și de România, am transmis Comisiei Europene că dorim consultări mai aprofundate în procesul de elaborare a strategiei: planurile care angajează statele membre pentru zeci de ani necesită o pregătire mai temeinică, de aceea dorim să obținem mai multe informații despre sarcinile care ni se încredințează pentru a identifica, din timp, resursele prin care putem atinge obiectivele", potrivit unei postări a ministrului Mediului pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel