Tanczos Barna, despre atacurile urșilor: A crescut numărul apelurilor la 112 de zece ori

Numărul apelurilor la 112 cu privire la apariția urșilor a crescut alarmant. Tanczos Barna, ministrul Mediului, caută soluții pentru problema urșilor. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului, s-a aflat miercuri seara în direct la România TV unde a vorbit din nou despre problema urșilor din mai multe județe din țară. 

Ministrul a subliniat faptul că numărul apelurilor la 112 a crescut semnificativ în ultimii ani. 

”Este îngrijorător că anul trecut au fost 1700 de apeluri, iar acum, la jumătatea anului, suntem deja la 1500 de apeluri la 112. În 5 ani a crescut numărul  apelurilor la 112 de 10 ori în unele judeţe. Sunt din ce în ce mai multe persoane care sunt disperate. Habitatul natural al ursului trebuie protejat, ursul ca specie trebuie protejat. Propunem intervenții rapide de urgență în localități. Propunem încercarea de a pune la punct o soluție pentru zonele locuite. Este o OUG care va fi aprobată, sper ca inclusiv colegii noștri din Guvern sa înţeleagă.

O altă abordare

Toată lumea recunoaște că este nevoie de o altă abordare în ceea ce privește siguranța cetăţeanului la el în curte, la el în habitat. Ceea ce propunem noi nu este o soluție magică, dar pentru a salva vieți omenești trebuie să intervenim. Un exemplar poate fi relocat, doar în situaţii extreme va fi folosită arma letală, mai ales împotriva femelelor cu pui.

Hrănirea urșilor, eliminată

Trebuie să eliminăm hrănirea urşilor, altfel ajungem în situaţia domnului care a fost mușcat de braţ. Pentru a preveni venirea urșilor din habitatul natural spre zonele locuite trebuie să implementăm măsuri care să ţină în păduri ursul. În anumite zone, activitatea forestieră poate să deranjeze anumite exemplare care după aceea coboară. Trebuie să reglementăm și acest lucru. În Harghita şi în Covasna sigur în ultimii 5 ani nu au avut loc defrişări şi numărul urșilor a crescut”, a declarat Tanczos Barna.

FPAM, sesizări la Ministerul Finanțelor, CNCD, dar și la UE în contextul incidentelor între urși și oameni

FPAM (Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului) a depus sesizări la Ministerul Finanțelor, CNCD, dar și la Uniunea Europeană în contextul incidentelor între urși și oameni. Mai mult, senatorul Marius Marinescu adresează mai multe întrebări publice la adresa IGPR.

CITEȘTE MAI MULTE AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel