Tânăr de la Săpoca, sinucidere. Ministerul Sănătății anunță controale de amploare

spital
spital

Urmare a ultimelor evenimente petrecute la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Ministerul Sănătăţii a demarat controale de amploare. 

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către conducerea Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca că, în această dimineaţă, un pacient internat în secţia Ojasca a unităţii sanitare, a escaladat gardul care îngrădeşte curtea interioară a unui pavilion, părăsind spitalul. Pacientul a fost observat de personalul de supraveghere care a plecat în urmărirea acestuia şi care a alertat Poliţia şi Jandarmeria. Pacientul a fost găsit spânzurat de către un localnic.

Ministrul Sănătății solicită verificări

Conducerea Ministerului Sănătăţii a dispus inspectorilor sanitari din cadrul DSP Buzău să demareze un control la unitatea sanitară.

"Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare şi alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească şi numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condiţiilor de securitate", a declarat conf.dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel