Talpeș, fost șef SIE, și ”fratele” Constituției zdruncină USL Caraș Severin

ioan_talpes
ioan_talpes

O ședință incendiară va avea loc în această seară în organizația PSD Caraș Severin, care nu a finalizat listele cu o zi înainte de lansarea oficială a candidaturilor pentru parlamentare. În dispută sunt locurile eligibile din Colegiul 1, Senat și Colegiul1, Camera Deputaților, din Reșița. Organizația locală a stabilit prin vot ca în aceste colegii să candideze medicul veterinar Aurel Duruț, la Senat, și Tudorița Nicula, la Cameră. Nicula este șefa organizației județene de femei a PSD. Înghesuiala cea mai mare este la Senat, unde locul lui Duruț este disputat de George Iorgovan, fiul lui Antonie Iorgovan, părintele Constituției, dar și de Ioan Talpeș. Iorgovan este consilier general în București, iar Ioan Talpeș a fost șef al SIE, în mandatul lui Ion Iliescu, și ambasador.

În ceea ce privește colegiul pentru Camera Deputaților, Nicula are concurență din partea lui Ion Benga, inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean. În cazul în care nu se va ajunge la un compromis, disputa va fi tranșată la Comitetul Executiv Național, în această săptămână.

Miercuri, 17 octombrie, la Arena Națională este organizat mitingul de lansare a candidaților USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Data evenimentului de la Arena Națională coincide cu prima zi a a Congresului PPE, desfășurat la București, la Palatul Parlamentului, când Angela Mekel și Jose Barroso vor ține discursuri.

Potrivit eurodeputatului PSD, Cătălin Ivan, data mitingului a fost stabilită în funcție de calendarul electoral al USL, care nu-și poate schimba planurile în funcție de evenimentele unui ”partid de 10 la sută, cum este PDL”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel