Takeda-Shire, cea mai mare tranzacție din istoria farma

Compania niponă Takeda Pharmaceutical este aproape de a ajunge la un acord privind achiziţionarea Shire Plc, lider global în domeniul bolilor rare, îmbunătăţind oferta la 46 de miliarde de lire sterline (64 de miliarde de dolari), într-una dintre cele mai mari tranzacţii de până acum din industria farma, transmit Kyodo, Bloomberg, AP şi Reuters. 

Takeda a oferit echivalentul a 49 de lire sterline în numerar şi acţiuni pentru fiecare titlu Shire, cu aproape 25% mai mult decât preţul de la închiderea şedinţei bursiere de marţi. 

Shire a informat miercuri că este pregătită să recomande acţionarilor să aprobe tranzacţia. Deşi sediul este la Dublin şi compania este listată la Bursa de la Londra, Shire are operaţiuni semnificative în SUA, de unde obţine peste două treimi din venituri. 

Shire a anunţat că acţionarii vor deţine 50% din entitatea rezultată în urma fuziunii, acţiunile urmând să fie tranzacţionate în Japonia şi SUA. 

Japonezii, extindere masivă 

În ultimii ani, Takeda a cumpărat în mod agresiv companii farmaceutice din Europa şi SUA, pentru a-şi extinde operaţiunile şi a compensa încetinirea de pe piaţa internă. 

Miercuri, la închiderea şedinţei Bursei de la Tokyo, acţiunile Takeda au scăzut cu 7%, investitorii fiind îngrijoraţi de costul ridicat al potenţialei tranzacţii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel