Takacs Karoly, una dintre legendele sportului românesc, a murit

Takacs Karoly, unul dintre marii  baschetbaliști români, a murit, după o nedreaptă suferinţă.

Născut pe mai 1957, Taşcă, aşa cum îl alintau prietenii din familia baschetului, a fost un jucător exponenţial pentru municipiul Tg. Mureş, urcând pe treptele performanţei sportive încă din tinereţe, informează frbaschet.ro.

Graţie valorii sale şi a calităţilor sportive deosebite, Takacs a fost selecţionat în loturile naţionale României la toate categoriile de vârstă. În competiţia internă, a fost legitimat la echipele din Tg. Mureş, Iaşi şi Sibiu, contribuind din plin la obţinerea unor performanţe naţionale.

Karoly Takacs a decis, după retragerea din activitatea competițională, să rămână antrenor, manager și președinte al echipei de baschet din Târgu Mureș.

De altfel, de numele lui Takacs se leagă și revenirea spectaculoasă a baschetului mureșean pe prima scenă, atunci când în sezonul 1995-96 se afla la cârma echipei nou înființate, Altius Tg. Mures. Echipa a câștigat clar bătălia pentru promovarea din Divizia B și a revenit în elita națională. De atunci, mureșenii s-au bucurat de prezența echipei locale în Divizia A, schimbările succesive în denumirea echipei oglindind lupta pentru atragerea unor parteneri și sponsori. Takacs s-a ocupat de destinele echipei locale până în 2003, după care a devenit comisar FRB și a fost inclus în programul "Legendele baschetului masculin românesc".

Înmormântarea va avea loc, miercuri, 30 august, de la ora 12:00, la cimitirul din cartierul Mureşeni din Tg. Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel