Tăieri de salarii și pensii? Câciu dă soluția: Avem un mare avantaj de care nu profităm. Să nu mai fie tolerați

Economistul Adrian Câciu a explicat ce ar trebui să facă următorul Guvern pentru revenirea economiei, fiind întrebat dacă tăierile de salarii sau mărirea taxelor sunt soluții viabile.

"Orice Guvern care vine ar trebui să meargă pe creșterea colectării veniturilor fără a majora taxele și în nici un caz pe tăieri de salarii sau diminuări de pensii sau creșteri încete ale pensiilor. Vedeți dumneavoastră, și în mediul privat, dar și în mediul bugetar și al pensionarilor, există o scădere a puterii de cumpărare, iar noi nu trăim acum o criză a ofertei. Economia s-a contractat din cauza crizei cererii, adică noi toți avem o incertitudine de a consuma, consumăm mai puțin sau chiar am pierdut la venituri. Dacă vrem să își revină economia tu trebuie să stimulezi în momentul ăsta cererea. Asta o faci printr-un plus de venituri pentru că banii tot în economie ajung, adică în loc să dai banii la firme pentru a-și plăti creditorii, dai banii la oameni care cumpără de la firme și pe baza acestor valorificări ale încasărilor de la clienți, firmele și-ar plăti furnizorii.

În felul acesta practic faci ca economia României să funcționeze pentru că economia țării noastre este o economie de consum. În criză nu se cresc taxe. Nu avem de unde să scădem taxe, pe de altă parte, dar avem un mare avantaj de care nu profităm. Avem un grad de colectare foarte scăzut pentru că nu ne ducem spre evaziunea fiscală care este foarte ridicată, undeva la 30% din bugetul național. Ar trebui să facem în felul următor: toți platnicii să își plătească taxele, iar cei care sunt rău platnici să nu mai fie tolerați.", a explicat economistul Adrian Câciu în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel