Bogdan Chirieac, observație despre tăierea pensiilor speciale

Alexandru Ichim / 04 iul 2019 / 20:55 Salveaza PDF Comentarii
Pensii
Pensii

În direct la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tăierea pensiilor speciale, dar și despre cum ar putea fi impozitate acestea. 

”Pentru mine, edificator a fost un interviu pe care domnul Rareș Bogdan ni l-a acordat nouă, celor de la DCNews, în care dânsul ne spune că din măsurătorile pe care le-au făcut, lumea este împotriva pensiilor speciale. Unul dintre predicatele campaniei electorale, atât din partea PNL, cât și din partea USR a fost acela că vor desființa pensiile speciale. În campania electorală din 26 mai s-a venit cu această idee. 

Programul de guvernare al PSD

 

PSD-ul, în acest moment, are un program de guvernare pe care l-a exercitat doi ani și jumătate. 77% dintre alegători, din poporul român, nu a fost de acord cu acest program de guvernare. Cu toată dragostea, dar oamenii nu au fost de acord cu majorarea forțată, dacă vreți, a salariilor la bugetari, fapt care a atras și majorarea în mediul privat, cu sacrificii, cu majorarea pensiilor și cu toate câte au făcut. Asistența socială, călătoriile nelimitate cu trenul pentru studenți. 

Cum ar putea fi impozitate pensiile speciale

 

Sunt două chestiuni. Sunt cinci milioane de pensionari care sunt foarte nemulțumiți și nu au ieșit la vot, iar mai apoi e vorba despre banii de la buget. Când spunem că se taie pensiile speciale... sunt aberații. Nu vorbim de militarii care au o pensie de 4000 - 5000 de lei, o pensie decentă. Probabil că acestea nu vor fi impozitate, chiar dacă sunt mai mari. Problemele sunt cu pensiile de 70.000 de lei pe lună. Acolo nu va plânge nimeni dacă se vor impozita pensiile peste 8.000 de lei, 9.000 de lei, cu 90%”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23