Tăiere pensii speciale, poziția PSD. Rareș Bogdan: Nu am ajuns atât de aberanți

Rareș Bogdan FOTO AGERPRES
Rareș Bogdan FOTO AGERPRES

Rareș Bogdan a vorbit despre tăierea pensiilor speciale, măsură anunţată în campania electorală.

"Am anunţat că vom anula pensiile speciale şi se va întâmpla probabil săptămâna viitoare. Sunt convins că toate partidele care îşi doresc asta vor cădea pe o formă comună şi vor reuşi să treacă prin Comisie şi prin plen varianta optimă pentru că în România nu există două categorii de cetăţeni, ci doar una şi toată lumea trebuie să primească pensiile pe baza contributivităţii. Sunt convins că se va întâmpla asta. Că va fi o variantă care va avea mai mult din varianta USR sau PNL... Este important să se rezolve acest lucru. Mă bucur că, în sfârşit, şi cei din PSD au înţeles că au greşit în momentul în care au mărit de două ori pensiile speciale, au adăugat alte categorii la pensiile speciale. Par ceva mai dornici să rezolve asta, inclusiv probelma pensiilor parlamentarilor. Sper să nu se schimbe într-o săptămână pentru că azi puteau să o introducă foarte bine pe ordinea de zi", a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Varianta propusă de PSD

"Eu înţeleg şi varianta celor din PSD. Este o variantă pe care care a propus-o Mitsotakis Kiriakos, în Grecia. Este vorba de plafonarea la 3.000 de euro a pensiei speciale, acolo existând mai puţin de 280.000 de pensii, nu 176.000, cu valoare până la 22.000 de euro. În România, nu am ajuns atât de aberanţi, dar suntem pe aproape. Important este ca pensionarii cu pensii normale să nu se mai simtă discriminaţi de unii care au pensii nesimţite de sute de milioane de lei", a mai spus Rareş Bogdan.

"Noi vrem să tăiem"

"Noi vrem să tăiem, nu vrem să supraimpozităm (...) Sigur, sunt de acord cu domnul Seidler - ceea ce este garantat sau blocat de CCR - este normal să găsim, în cazul acelora, o variantă acceptabilă, în asa fel încât să nu ne fie respinsă întreaga lege. Și aici putem merge pe impozitare, pe plafonare", a declarat liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel