Tăiere pensii speciale. Rareș Bogdan, explicațiile serii, în direct, la tv

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a explicat la România TV declarațiile sale care au stârnit controverse cu privire la tăierea pensiilor speciale.

Lucrurile sunt foarte simple. Dăm facilități fiscale firmelor românești, tuturor celor care aduc plus valoare, tuturor celor care investec în România și în legătură cu pensiile speciale, acolo lucrurile trebuiesc luate punct cu punct. 

În cazul judecătorilor și procurorilor, există o decizie CCR din 2010. Acolo se poate doar impozita. Cuvântul tăiat nu cred că e cel mai potrivit. În cazul pensiilor speciale impozitezi după modelul francez sau modelul olandez 80% și ai rezolvat problema și nu ai tăiat nimic. Și nici nu intri sub incidența deciziei CCR.

Eu insist și o spun răspicat că nu mi se pare normal ca în România să existe din totalul de de pensionari 178 de mii de pensionari care să fie mai pensionari decât ceilalți. Insist să spun că este absolut normal ca toate pensiile să fie primite pe bază de contributivitate. Adică primești pensia după cum ai contribuit de-a lungul activității tale în muncă, a spus Rareș Bogdan, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Vezi și: Rareș Bogdan, la conducerea PNL București. Chirieac: Acum pot să îl înțeleg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel