EXCLUSIV  Tactica lui Putin împotriva Europei. Tomac: Cu cât vom fi mai pregătiți de o iarnă complicată, cu atât mai ușor vom trece peste ea

Europarlamentarul Eugen Tomac este convins că Vladimir Putin va opri gazul pentru toată Europa. Acest fapt poate să aducă una dintre cele mai grele ierni din ultima sută de ani.

Eugen Tomac a vorbit despre intențiile lui Vladimir Putin a  opri total livrările de gaz și modalitățile prin care statele europene vor putea face față crizei de la iarnă.

„Dacă în această toamnă nu se va ajunge cel puțin la o încercare de a negocia o formulă de încetare a focului, vom avea, din nefericire, una dintre cele mai grele ierni din ultima sută de ani. Putin va opri gazul! Sunt absolut convins de acestă chestiune, că va opri livrarea de gaz către toată Europa.

Tocmai din acest motiv spun de toate aceste recomandări despre stocurile de gaze, de încercarea de a avea grijă de cei vulnerabili din timp, vouchere pentru cei care nu au lemne, un dialog direct cu cetățenii pentru a fi mai economi în această perioadă. Cu cât vom fi mai educați și pregătiți de o iarnă mai complicată, cu atât mai ușor vom trece peste ea cu toții. Or, la această oră, eu cred că Rusia va continua războiul. Putin nu dă niciun semn că dorește să înceteze războiul, pentru el ambițiile imperiale sunt mai importante decât orice pierdere de viață omenească sau economică.“, a spus europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, la interviul DC News.

Citește și - Perspectivele de viitor ale PMP. Ce spune Tomac despre o posibilă fuziune și despre partidele parlamentare

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a expus viziunea sa privind perspectivele partidului pe care îl conduce pentru următoarea perioadă.

„Care este direcția noului partid? Vă interesează să faceți o fuziune, vă interesează să intrați într-o alianță?“, a întrebat Bogdan Chirieac, adăugând „știu că aveți oferte și de la PNL, și de la PSD“.

„Nu, nu ne interesează ce face actuala guvernare! Ei stau bine-mersi acolo, cred că le știu pe toate, deși este o guvernare chinuită, nu este o guvernare care pare să funcționeze perfect. Zi de zi asistăm la tot felul de meciuri, ba e de vină PNL, ba e responsabil ministrul X de la PSD. Or, românii nu mai suportă, în aceste vremuri cumplite, pline de tensiuni, de insecuritate, de lipsuri. Așteptau un program foarte clar din partea Guvernului, cu soluții imediate care produc efecte, dar vedem o guvernare chinuită, o guvernare care, deși are toată puterea, nu știe ce să facă cu ea.

Eu cred că România are nevoie de o structură politică capabilă să vină cu soluții practice. Toată lumea spune: Domne’le, nu avem resurse suficiente, nu avem bani suficienți! De la președintele Iohannis, până la ultimul parlamentar, trebuiau să stea astăzi de vorbă cu agricultorii care trec prin cea mai cumplită situație, această secetă, mă așteptam de la guvern să văd decizii prin care anunță că alocă bani pentru a porni acest program de irigări, mă așteptam ca actualul guvern să anunțe că a inaugurat primii 50 de km. de canal de irigat pentru zonele puternic afectate (...)“, a precizat Eugen Tomac (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel