Tánczos Barna, despre scandalul gunoaielor: Garda de Mediu, în control la Primărie

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Garda Națională de Mediu este în control la Primăria Sectorului 1, a transmis, luni, ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a avut întâlniri separate, luni, cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cât și cu operatorul de salubritate Romprest, despre situația colectării, sortării și depozitării deșeurilor populației din Sectorul 1 al Capitalei.

„Cele două întâlniri la care am participat se traduc nu doar într-un blocaj în teren, dar și într-un blocaj în dialogul celor două entități. Le-am transmis tuturor participanților ceea ce spun deja de atâtea zile și anume că legea prevede obligații clare, fără echivoc, atât pentru autoritatea locală, cât și pentru prestatorul de servicii de salubritate. Aceștia, împreună, au obligația să asigure serviciile de colectare, sortare și depozitare a deșeurilor pentru evitarea oricărui risc ecologic”, a spus ministrul.

Acesta a spus că Garda Națională de Mediu este în prezent în control atât la Primăria Sectorului 1, cât și la operatorul de salubritate.

„Înteleg că sunt diferende juridice între cele două entități, dublate și de lipsa dialogului, însă acestea nu au voie să se răsfrângă asupra mediului și asupra populației plătitoare pentru aceste servicii. Acestea trebuie lămurite între cele două entități, dar pe fundalul unui flux continuu al colectării, exact așa cum legea îi obligă”, a mai spus Tánczos Barna.

Soluții, găsite urgent

Potrivit acestuia, cele 6 sectoare ale capitalei, împreună cu Primăria Generală, trebuie să găsească urgent soluții pentru tratarea și depozitarea deșeurilor din Capitală și să urgenteze elaborarea sistemului integrat de management al deșeurilor pentru ca Bucureștiul să nu intre într-un impas ecologic.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy