Szilagyi Zsolt, candidat la Președinție

Lista candidaților la Președinția României pare concepută după una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, unitate în diversitate. 

După Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, își anunță candidatura la Președinție un apropiat de-ai lui Laszlo Tokes, Szilagyi Zsolt. El va candida din partea Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Szilagyi Zsolt este vicepreşedinte al formaţiunii şi şeful de cabinet al europarlamentarului FIDESZ Tokes Laszlo.

Candidatura a fost anunțată, duminică, într-o conferință de presă. Liderul civicilor maghiari Toro T. Tibor susține că toţi candidaţii UDMR din 96 încoace, ‘de la Gyorgy Frunda la Kelemen Hunor’, nu şi-au făcut datoria bine, nu au vorbit de dezideratele strategice ale comunităţii privind obţinerea autonomiei şi, din acest motiv, nu s-au făcut paşi importanţi în acest sens. A adăugat că a contat, pentru decizia luată, și temerea că Kelemen Hunor, candidatul UDMR, nu va reuşi nici de această dată să aducă în atenţia opiniei publice dezideratele comunităţii maghiare. 

"Sunt orădean, pe jumătate secui şi inima mea bate pentru Transilvania, indiferent unde m-aş afla, la Oradea, la Bucureşti, la Bruxelles, mă simt transilvănean. Cred că în cadrul european, secuii, maghiarii şi românii îşi pot clădi o ţară, o regiune, o casă mult mai confortabilă şi mult mai europeană, mai aproape de normalitate. (...) Nu este un lucru secret faptul că văd şansele României în o reformă profundă care să aplice modelele consacrate, funcţionale din Europa, inclusiv pentru minorităţi, pentru comunităţile naţionale. (...) Nu este un lucru secret că partidul nostru luptă pentru acele forma de autonomie care şi-au dovedit deja viabilitatea în Europa", a spus Szilagyi Zsolt.

Candidatul PPMT mai are un hop, strângerea de semnături care vor valida candidatura sa la Președinție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel