Symantec lansează noua generație Advanced

Threat Protection SymantecTM Advanced Threat Protection ajută companiile să detecteze, să prioritizeze şi să remedieze rapid ameninţările avansate la care sunt expuse. 

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), lider global în securitate cibernetică , anunță lansarea Symantec Advanced Threat Protection (ATP), prima soluţie care poate detecta şi remedia ameninţările avansate în punctele de control, dintr-o singură consolă centrală de comandă și dintr-un singur click, totul având loc fără necesitatea instalării de agenți noi de endpoint.

Ameninţările avansate cum ar fi ransomware, troienii cu acces de la distanţă, ameninţările persistente avansate (APT-uri) şi atacurile de tip zero day sunt în creştere şi profesioniştii în securitate nu se mai pot baza pe utilizarea de produse de securitate individuale aferente fiecărui punct de control pentru a le putea preveni. Detectarea ameninţărilor asupra dispozitivelor, reţelelor şi serviciilor de email şi gateway este un proces complex şi de durată, ceea ce oferă un avantaj atacatorilor.

Symantec Advanced Threat Protection corelează activitatea suspectă din toate punctele de control şi prioritizează evenimentele cele mai periculoase pentru organizaţie. După identificarea unei ameninţări critice, soluția de securitate o izolează şi blochează instanţele noi. Symantec Advanced Threat Protection permite clienţilor să:

• detecteze o gamă completă de ameninţări, de la atacuri de tip zero day la nivelul sistemelor, email-ului, dispozitivelor endpoint şi reţelelelor;

• prioritizeze evenimentele importante pe baza experienței vaste a companiei privind ameninţările din punctele de control locale şi datelor obţinute la nivel global de către Symantec prin soluțiile avansate de telemetrie;

• remedieze rapid ameninţările prin izolarea endpoint-urilor şi blocarea instanţelor noi din punctele de control, cu un singur clic, de la o singură consolă;

• mobilizeze agenţii existenţi din punctele de control, ceea ce înseamnă că nu este necesară implementarea de agenţi pentru Symantec Endpoint Protection şi Email Security.cloud. "Profesioniştii în securitate sunt mereu în alertă, încercând să monitorizeze şi să prevină următorul atac cibernetic", a declarat Michael A. Brown, preşedinte şi director executiv al Symantec. "Cu Symantec Advanced Threat Protection, facem un pas înainte în industrie, oferind clienţilor o imagine completă a întregii întreprinderi dintr-un punct unic de comandă.

[citeste si]

Acum pot elimina evenimentele neimportante şi pot detecta şi remedia mai rapid un atac." Expertiza și cunoștințele vaste ale Symantec privind ameninţările globale, îmbinate cu informații specifice din mediul de business, oferă companiilor o imagine mai clară și mai precisă asupra ameninţărilor care prezintă cel mai mare risc pentru infrastructura lor.

În plus, Symantec ATP include Symantec CynicTM, un nou serviciu cloud pentru detectarea şi prioritizarea celor mai avansate ameninţări din prezent. Acesta include şi SynapseTM, o opţiune de corelare în punctele de control încrucişat care colectează evenimentele suspecte din cadrul sistemelor, reţelelor şi email-urilor, pentru a le prioritiza pe cele care prezintă cel mai mare pericol pentru organizaţie. 

"Noile noastre tehnologii Synapse şi Cynic furnizează împreună o detectare cu 30% mai performantă decât a produselor existente pe piaţă . În trecut, un profesionist din domeniul securității ar fi trebuit să verifice manual dacă un fişier suspect a fost blocat corespunzător. Cu noile noastre tehnologii integrate în Symantec ATP, facem noi munca de teren pentru clienţi, minimizând timpul de care aceştia au nevoie pentru căutare şi remediere", a declarat Balaji Yelamanchili, vice-preşedinte executiv şi director general Enterprise Security Business în cadrul Symantec.

"O întreprindere obişnuită foloseşte 75 de produse de securitate distincte. Această supraîncărcare creează oportunităţi pentru atacatori pentru că încetineşte procesul de detecţie. Symantec ATP permite profesioniştilor din domeniul securității să remedieze ameninţările din toate cele 3 puncte de control cu un singur clic", a adăugat Yelamanchili.

Symantec ATP îmbunătăţeşte instalările existente ale SymantecTM Endpoint Protection şi Email Security.cloud, fără necesitatea instalării de noi agenţi la endpoint. Aceasta le permite clienţilor să implementeze Symantec Advanced Threat Protection în mai puţin de o oră şi să înceapă să detecteze atacuri informatice în doar câteva minute. Odată cu dezvoltarea soluţiei Symantec ATP, compania intenţionează să o integreze cu soluții terțe din domeniul tehnologiei, printre care firewall-uri şi soluţii de management al evenimentelor de securitate (SIEM-uri), pentru a le permite clienţilor să optimizeze securitatea și valoarea celorlalte produse de securitate pe care le deţin.

Citate auxiliare

• "Securizarea celei mai mari burse de valori paneuropene este o miză mare, iar listarea noastră la bursă din 2014 a adăugat un grad imens de complexitate securizării datelor noastre. Pe de altă parte, o singură problemă tehnică poate zgudui o întreagă piaţă financiară şi poate provoca daune financiare, juridice şi reputaţionale semnificative. Euronext a ales liderul de piaţă Symantec pentru securizarea infrastructurii sale şi a acceptat cu interes să testeze o versiune timpurie a soluţiei Advanced Threat Protection de la Symantec. Aceasta furnizează deja o vizibilitate mai mare a evenimentelor la nivelul sistemelor Euronext şi totul se întâmplă mai simplu, mai rapid și mai eficient. Prin urmare, Euronext a prioritizat şi redus incidentele de securitate detectate", a declarat Marc Green, directorul departamentului Threat and Vulnerability Management din cadrul Euronext.

• "În realitate, evoluţia, îmbunătăţirea prevenţiei, detectarea, opţiunile de răspuns şi predicţie, toate sunt necesare pentru abordarea tuturor tipurilor de atacuri, "avansate" sau nu. În plus, acestea nu ar trebui văzute ca opţiuni separate, ci ar trebui mai degrabă să lucreze împreună în mod inteligent, ca sistem adaptativ integrat, pentru a alcătui un proces de protecţie completă împotriva ameninţărilor avansate." (Sursa: Gartner, Designing an Adaptive Security Architecture for Protection From Advanced Attacks 12 februarie 2014, Gartner Foundational 19 noiembrie 2014)

• "Pe măsură ce instrumentele de securitate disponibile devin mai complexe, ca răspuns la un cadru dinamic al ameninţărilor, managerii responsabili de securitatea sistemelor informatice solicită o platformă care integrează şi gestionează operaţiunile lor de securitate. În mod similar, pentru abordarea lipsei de personal calificat, aceştia au nevoie de un mecanism care să automatizeze cât mai multe dintre operaţiunile lor de securitate, şi care să detecteze şi să remedieze rapid ameninţările", a declarat Duncan Brown, director în cercetare European Security Practice în cadrul IDC.

• "Relaţia noastră strategică cu Symantec s-a consolidat odată cu introducerea soluţiei Symantec Advanced Threat Protection. În aceste vremuri pline de atacuri cibernetice, credem cu tărie că ATP va îmbunătăţi în mod semnificativ sistemele de apărare ale clienţilor, prin capacitățile superioare de detectare a ameninţărilor şi a opţiunilor de remediere în portofoliul lor actual de securitate. Profitând de experienţa Enterprise Security Solutions de la Wipro şi de potenţialul tehnologic solid al Symantec, ne aşteptăm să îmbunătăţim considerabil încrederea pe care clienţii noştri o au în strategia lor de protecţie cibernetică şi gestionare a riscului", a declarat Sheetal Mehta, vicepreşedinte şi director global al diviziei Enterprise Security Solutions din cadrul Wipro.

• "În lumea dinamică de astăzi, întreprinderile au nevoie mai mult ca niciodată de securitate avansată, având în vedere că datele se găsesc în medii publice, private şi virtuale. Fenomenul Bring Your Own Device (BYOD) tot mai des întâlnit în mediul de business a făcut ca gestionarea riscurilor în ceea ce priveşte datele să fie şi mai importantă", a declarat Kalyan Kumar, vicepreşedinte senior & tehnolog şef în cadrul HCL Technologies. "În acest context, Symantec Advanced Threat Protection este o soluţie de ultimă generaţie care nu numai că acţionează ca sistem de avertizare timpurie, ci permite clienţilor să profite din plin de expertiza și cunoștințele vaste ale Symantec în domeniul ameninţărilor informatice, pentru a prioritiza incidentele din mediul IT care nu sunt detectate de alte produse. Este exact ceea ce caută clienţii noştri – un mod simplu de a gestiona şi preveni următorul atac important."

Despre Symantec Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este lider global în securitate cibernetică. Operând una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, ne confruntăm cu mai multe ameninţări şi protejăm mai mulţi clienţi împotriva atacurilor de generaţie următoare. Ajutăm companiile, guvernele şi indivizii de pretutindeni să îşi securizeze datele cele mai importante.

DECLARAŢII ANTICIPATIVE: Orice indicaţie anticipativă a planurilor pentru produse este preliminară şi toate datele viitoare de lansare sunt provizorii şi pot fi modificate. Orice lansări viitoare de produse sau modificări planificate ale capacităţii, funcţionalităţii sau caracteristicilor produselor sunt evaluate permanent de Symantec şi pot fi implementate sau nu; acestea nu trebuie considerate angajamente ferme ale Symantec şi nu trebuie luate în considerare în cadrul deciziilor de achiziţionare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy