Symantec anunță finalizarea vânzării Veritas

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) a anunţat finalizarea vânzării companiei de management al informației Veritas către un grup de investitori condus de The Carlyle Group. Valoarea totală a tranzacției, după modificările aduse acordului de vânzare la începutul acestui an, a fost de 7,4 miliarde de dolari, din care Symantec a primit aproximativ 5,3 miliarde de dolari cash după plata taxelor.

Symantec va plăti acţionarilor săi peste 4 miliarde de dolari până la finalul lunii martie 2017, rambursare de capital care va include:

• o răscumpărare accelerată a acţiunilor, în valoare de 500 de milioane dolari, încheiată în ianuarie 2016;

• 1,8 miliarde de dolari care au rezultat din răscumpărarea acţiunilor anunţată anterior, la finalul celui de-al treilea trimestru fiscal şi

• rambursarea de capital suplimentară, în valoare de 2 miliarde de dolari, anunțată de consiliul director la finalizarea tranzacției.

"Symantec urmează acum o direcţie clară în calitate de lider global în domeniul securității informatice. După finalizarea tranzacţiei Veritas, Symantec dispune de flexibilitatea financiară necesară pentru a maximiza valoarea acţionarilor prin rambursarea semnificativă de capital şi pentru a lua în considerare oportunităţi de achiziţie care vor accelera strategia noastră de securitate unificată", a declarat Michael A. Brown, preşedinte şi director executiv Symantec.

[citeste si]

În procesul de vânzare al Veritas, J.P. Morgan Securities LLC a avut funcţia de consultant financiar pentru Symantec, iar Fenwick & West LLP au fost consultanţi juridici pentru Symantec.

Despre Symantec

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este lider global în securitate informatică. Compania operează una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor și urmărește un număr mare de ameninţări pentru a proteja mai mulţi clienţi împotriva atacurilor informatice de ultimă generaţie. Symantec ajută companiile, guvernele şi oamenii să îşi protejeze cele mai importante date, oriunde s-ar afla acestea.

Declaraţii anticipative

Prezentul comunicat de presă conţine declaraţii anticipative cu privire la rambursarea de capital preconizată a Symantec. Aceste declaraţii anticipative se supun unor riscuri, incertitudini şi altor factori cunoscuţi şi necunoscuţi, care pot cauza diferenţe materiale faţă de rezultatele exprimate în prezentul document. Factorii de risc includ condiţii economice generale; fluctuaţii şi volatilitate în cursul acţiunilor companiei; abilitatea companiei de a realiza cu succes planuri strategice, incluzând achiziţii sau tranzacţii strategice; menţinerea relaţiilor cu clienţii şi partenerii; mediul competitiv din industria software, fluctuaţii ale coeficienţilor de impozitare şi ale cursului valutar; sincronizarea şi acceptarea pe piaţă a unor noi produse şi actualizări; dezvoltarea cu succes a noilor produse, şi gradul în care aceste produse şi afaceri sunt acceptate de către piaţa de profil. compania nu îşi asumă nicio obligaţie, şi nu intenţionează să actualizeze prezentele declaraţii anticipative înainte de raportarea rezultatelor financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel