Swoboda: USL a făcut greşeli tactice şi de informare în campania pentru referendum

swoboda 1
swoboda 1

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a enumerat astăzi la Bruxelles greșelile pe care le-au făcut Victor Ponta și USL în tentativa de demitere a lui Traian Băsescu. Liderul  socialiştilor europeni a criticat dur şi atitudinea Comisiei Europene şi implicarea în politica internă a României.

"Uite, cum şi dl Ponta a spus foarte clar, a făcut nişte greşeli tactice şi unele de informare, dar nu de substanţă. Critica mea este că guvernarea prin decrete a fost modul de a guverna al lui Băsescu şi al Guvernului său (...) Şi a mai fost o greşeală de informare, au fost prea timizi în a spune despre cum dl Băsescu a condus cu adevărat, cum a schimbat caracterul ţării", a declarat Swoboda la finalul congresului PES, întrebat dacă Ponta a făcut greşeli în vară, cu ocazia suspendării şefului statului.

Swoboda a mai subliniat că, din punctul lui de vedere, Comisia Europeană a acţionat politic împotriva Guvernului USL şi acest lucru este inacceptabil.

"Vreau să o spun foarte sincer: Comisia Europeană, în special comisarul Reding, s-au purtat partizan din punct de vedere politic împotriva noului Guvern, nu s-au comportat la fel cu domnul Traian Băsescu și acest lucru este foarte, foarte nedrept. Dacă văd cât sunt de tăcuți, în ultimele săptămâni, cu privire la un alt Victor (Viktor Orban), dintr-o țară vecină, atunci sunt foarte uluit cât de critici sunt la adresa lui Victor Ponta. Vreau să fie foarte clar, acest lucru este inacceptabil pentru noi", a declarat Swoboda într-o conferință susţinută alături de Victor Ponta, la finalul congresului PES.

Swoboda a precizat că CE “a schimbat ușor tonul, dar nu suficient”. "Acest tip de gândire al CE, după vocea PPE, nu a luat sfârșit. Este pentru prima oară când CE acționează foarte orientat politic”, a adăugat liderul grupului socialist din PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel