Swoboda critică modificarea Codului Penal: MCV-ul va avea de suferit

Hannes Swoboda
Hannes Swoboda

Liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, susține că modificările aduse Codului Penal contravin valorilor Uniunii Europene și vor influența negativ raportul MCV.

"Poziția mea e foarte clară: legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, pentru că toți trebuie să fie responsabili pentru acțiunile care nu țin direct de mandatul lor, adică vorbitul în Parlament, votarea unor legi etc. Sper că aceste modificări nu vor intra în vigoare. Este un adevărat pas înapoi pentru țară și va împiedica aspirațiile justificate ale României în multe domenii, precum acordul Schengen", a spus Hannes Swoboda la RFI, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Parlamentul s-a grăbit, acesta a răspuns afirmativ: "Absolut, Parlamentul s-a grăbit! (...) Am impresia că, uneori, politicile anticorupție sunt folosite greșit, în scopuri politice. Dar consecința nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate să nu poată da socoteală pentru corupție".

MCV-ul, influențat negativ

De asemenea, liderul socialiștilor din PE a fost întrebat ce le recomandă social-democraților români: "Partidul Social Democrat trebuie să spună foarte clar că acest gen de activități pripite și negândite, care contravin valorilor europene, sunt inacceptabile", a transmis Hannes Swoboda.

În opinia acestuia, modificările aduse Codului Penal vor influența negativ raportul MCV, "la fel cum vor influența negativ imaginea României, nivelul potențialelor investiții". "Mi se pare o decizie foarte rea pentru țară însăși", a completat oficialul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel