Sute de foşti parlamentari au atacat în instanţă abrogarea pensiilor speciale

Peste 400 de foști parlamentari s-au adresat instanței pentru a primi din nou pensii speciale, după ce acestea au fost abrogate de Legislativ în luna februarie. 

„Sunt oameni care nu au avut societăţi, nu au făcut afaceri pe holurile parlamentului ca alţii, că pe ăia nu-i doare niciunde. Știu oameni în vârstă pe care nu-i ştiu cu afaceri şi care pentru ei este o mare lovitură”, a declarat Ruxandra Jipa, pentru Pro TV.

Anghel Stanciu, unul dintre promotorii legii privind pensiile speciale, spune că rolul acestor pensii e de a motiva profesioniştii să renunţe la afaceri şi să intre în Parlament: „Toţi cei care spun că avem pensii mari, io îi încurajez să candideze”.

„Am introdus aceste pensii ca să îi facem pe profesionişti să intre în politică”

Pensia medie a unui fost parlamentar era de 5.714 lei, cuantumul fiind stabilit în funcţie de numărul de mandate. 

Luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că foștii parlamentari deschid aceste procese ca să declanșeze excepţii de neconsituționalitate și ca „să ajungă pe masa CCR proiectul de lege”. 

„Din punctul meu de vedere este constituțional și chiar dacă va ajunge la CCR, din punctul meu de vedere nu există motive să fie declarat neconstituțional”, a insistat Orban.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie. Legea a trecut cu 357 de voturi ”pentru” și niciunul împotrivă. Aleșii UDMR nu au votat, deși au fost prezenți, potrivit b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel