Susține sau nu UDMR majorarea pensiilor cu 40%. IATĂ RĂSPUNSUL

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că vor vota pentru majorarea pensiilor cu 40%, din dorinţa de a respecta două principii: al consecvenţei şi al predictibilităţii.

„Sunt cel puţin două elemente care lipsesc cu desăvârşire din politicile publice din România: predictibilitatea şi consecvenţa. (...) Nu este o simplă rectificare de buget. Miza votului de astăzi este majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum s-a stabilit printr-un act normativ adoptat de Parlament, prin legea 27/2019, şi respectarea unei decizii luate de Parlament, chiar dacă situaţia de astăzi este mult diferită de situaţia bugetară de atunci, din momentul în care a fost decisă majorarea pensiilor cu 40%. Miza votului nostru de astăzi este respectarea celor două principii: al consecvenţei şi al predictibilităţii.

Noi, cele două grupuri parlamentare UDMR din Senat şi Cameră, vom fi consecvenţi şi astăzi şi vom susţine majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum am susţinut de la bun început această decizie”, a precizat senatorul UDMR.

Acesta a menţionat că reprezentanţii UDMR sunt conştienţi de „provocările crizei” generate de pandemie, dar trebuie căutate soluţii, astfel încât politicile publice din România „să devină odată pentru totdeauna consecvente şi predictibile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel