Urmărește emisiunea live



Suspendată pentru patru ani, Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari

Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul alimentar contaminat cu Roxadustat.

Aflată în așteptarea unui verdict după apelul făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, privind suspendarea de patru ani, în cazul de dopaj, Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul alimentar, care în opinia sa, poate duce la încheierea carierei, relatează Reuters.

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Roxadustat se află pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, deschide o nouă filă, deoarece poate crește hemoglobina și producția de celule roșii din sânge, sporind rezistența.

Fostul lider mondial, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente de Schinoussa în timpul turneului US Open 2022, și că produsul Keto MCT, pe care l-a luat, a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Încă de la începtul suspendării, din octombrie 2022, dubla campioană de Grand Slam și-a susținut nevinovăția și a declarat că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că neglijența Quantum și afirmațiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera și i-au provocat umilințe.

De asemenea, Simona Halep cere și daune punitive. Ea a dat în judecată într-o instanță din statul New York, în Manhattan.
Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Quantum Nutrition, transformată în ”țap ispășitor”

Trebuie amintit că în luna octombrie 2023, fondatorul companiei Quantum Nutrition a declarat pentru presa canadiană că Simona Halep caută un țap ispititor pentru situația în care se află, iar că această compania ar fi fost transformată în ”țap ispășitor”.

Avocații lui Halep nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii suplimentare.

Săptămâna trecută, Simona Halep, dar și membrii din echipa sa, cu care a colaborat în perioada turneului de la US Open în 2022, au fost audiați de TAS, cu privire la apelul la suspendarea de patru ani impusă în septembrie de un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis. La acel moment, deși a fost de acord că Halep nu a știut că suplimentul ar fi putut conține Roxadustat, tribunalul a declarat că contaminarea nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba de urină din 29 august 2022.

Citește și: Ion Ţiriac o apără pe Simona Halep în scandalul dopajului: Proba ei de sânge în România a fost maltratată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel