SUSPENDARE PLATĂ RATE. Cîțu, clarificări în ședința de Guvern

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Ministrul Florin Cîțu a adus clarificări, luni, în ședința de Guvern cu privire la ordonanța ce amână plata ratelor.

Premierul Ludovic Orban i s-a adresat, luni, în ședința de Guvern, ministrului Florin Cîțu: „Domnule ministru, am înțeles că e necesar să rediscutăm ordonanța cu măsura de suspendare a plății ratelor la bănci. Despre ce este vorba?”

„Este corect. Sunt câteva clarificări care au fost omise. Am văzut discuții în spațiul public. Tema este discuția despre dobândă la dobândă sau cine poate beneficia, când poate beneficia. Am extins și perioada la care se pot face aceste cereri. Acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentul la care apare această ordonanță de urgență să facă cereri către bancă”, a spus Florin Cîțu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a arătat că dobânda pentru creditele ipotecare nu se mai capitalizează, iar celor care solicită amânarea ratelor şi au restanţe la plată li se dă posibilitatea să îşi aducă creditele la zi.

„Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea de către persoană fizică sau juridică pentru suspendarea plății. Li se dă posibilitatea celor care solicită ca, până la momentul în care solicită, în cazul în care au restanțe la plata creditelor, să poată să își aducă creditele la zi”, a intervenit Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel