Urmărește emisiunea live


Suspendare plată rate bănci, în criza COVID - 19. Piperea: Măsura va agrava problema. Locuri de muncă se vor pierde

Avocatul Gheorghe Piperea a reacționat după ce ministrul Florin Cîțu a cerut sistemului bancar amânarea plăţii ratelor la anumite credite.

”Suspendarea platii ratelor bancare pe 2-3 luni nu rezolva, ci agraveaza problema supra-indatorarii care va veni dupa starea de urgenta. Locuri de munca se vor pierde si din cauza starii de urgenta, dar mai ales din cauza austeritatii care vine odata cu imprumutul de la FMI de 20 de mld sugerat de Cîțu în timpul "audierilor" de ieri din Parlament.


Ce ar fi ajutat in mod real la protectia consumatorilor ar fi fost legile anti-camatarie, la care s-au opus vehement PNL si USR. Plafonarea dobanzilor, oprirea executarilor silite abuzive si intempestive, interdictia timp de un an a evacuarii din locuinta familiala, prohibitia vanzarii speculative a creantelor bancare si conversia in lei a creditelor in valuta, la cursul istoric, din data contractarii creditelor, ar fi fost guri de oxigen pentru debitori si punti de traversare in siguranta a turbulentelor si a panicii cauzate de pandemie.


Inca e posibila votarea (on line) si promulgarea acestor legi, chiar daca de maine vom fi intrat in stare de urgenta. In situatii de criza sau catastrofa ajuti oamenii, nu entitatile care au cauzat criza sau catastrofa”, a spus profesorul Gheorghe Piperea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel