Suspendare Iohannis. Liviu Dragnea, informația zilei

"Discuția despre suspendarea președintelui va continua în partid", a spus, luni, 9 iulie, Liviu Dragnea.

În contextul în care Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, anunțul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, liderul PSD a afirmat că discuțiile despre suspendare vor continua.

"Discuția despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituției, ci de un complex de abateri constituționale ale președintelui. Faptul că și-a făcut un obicei din a bloca și întârzia aproape orice lege a Parlamentului și aproape orice inițiativă a Guvernului dacă era interpus și dumnealui pe circuit", a declarat Liviu Dragnea.

"Discuția despre suspendare va continua în partid și vom discuta și în coaliție", a punctat liderul PSD.

"Probabil că au intervenit alte presiuni, calcule personale (n.r. referindu-se la decizia președintelui privind revocarea șefei DNA). (...)Nu a făcut-o când trebuia să o facă. Înseamnă că s-a petrecut ceva pe parcurs", a mai zis liderul PSD.

"Nu mă mai deranjează de mult ce face sau nu face președintele țării. Cei care spun că era un demers care trebuia asumat personal au dreptate. Cred că trebuia să vină să o spună singur", a declarat Dragnea.

"Din păcate, (...) nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, un preşedinte fără interese partinice, un preşedinte care să fie mediator între puterile statului şi asta duce la foarte multe blocaje - ameninţări ale premierului şi multe alte gesturi şi acţiuni ale preşedintelui. Eu cred că decizia (n.r. în cazul Kovesi) a fost luată pentru că, dacă voia să ia această decizie de la început, nu îl oprea nimeni, probabil că nici copiii de grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curţii - nici nu trebuie să citeşti toată motivarea. Deci, dacă ar fi fost un demers sincer, o făcea de la început, nu ţinea 30 de zile acest subiect pe agenda publică", a afirmat liderul PSD.

Vezi și: Protestatarul Cârstoiu, la DNA: "Am cerut o întrevedere cu Kovesi". Ce a urmat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel