Suspendare Iohannis. Lia Olguța Vasilescu: Este motiv clar!

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost întrebată, marți seară, la TVR1, despre suspendarea președintelui României.

Klaus Iohannis a declarat marţi că, deşi unii s-au grăbit să vorbească despre suspendare, nu va exista, pentru că nu este un temei legal, afirmând totodată că este nevoie de un termen rezolnabil pentru a răspunde solicitării CCR. "Unii politicieni s-au grăbit să vorbească despre suspendare. Nu va exista nicio suspendare, pentru că nu există niciun temei pentru suspendare", a afirmat preşedintele.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus, marți seară, că președintele va trebui să accepte decizia CCR. "Așteptăm să mai cugete domnul președinte Iohannis, vedem că mai greu cugetă dumnealui. Să prezinte o decizie, sigur într-un termen rezonabil. Așteptăm să se pronunțe într-un timp rezonabil, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției, deci este motiv clar de suspendare. Dar nu este luată, până acum, niciun fel de decizie în cadrul coaliției de guvernare", a declarat ministrul Muncii, marți seară, în cadrul emisiunii "România9", moderată de Ionuț Cristache la TVR1.

Ce mai zicea Iohannis

Amintim că, marți, întrebat când ar trebui să dea un răspuns, Iohannis a spus: "Sigur este nevoie să reacţionez într-un timp rezonabil. Nu putem să stăm de exemplu până în decembrie, dar nu cred că cineva serios aşteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două. Nu-mi doresc să ajungem un stat care se bazează pe o formă fără fond, ci doresc, dacă aceste teme acum au apărut, să avem o dezbatere, să avem o discuţie, să ne lămurim înainte să facem un pas".

Vezi și: Miting PSD. Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Iohannis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel