Suspendare Iohannis, Dragnea - Tăriceanu, opinii diferite. Chirieac: Va închide tot dacă...

Analistul politic Bogdan Chirieac analizează declarațiile liderilor coaliției majoritare de guvernare, ALDE și PSD, cu privire la suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

În timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, încă vorbește despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, conducătorul ALDE, al doilea partid al coaliției majoritare de guvernare, evită să dea un răspuns cert în acest context invocând faptul că pentru demararea unei astfel de proceduri trebuie analizată susţinerea demersului în Parlament. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Este în mod evident o diferență de opinii între cele două partide care formează coaliția majoritară asupra unei teme de cea mai mare importanță, atât națională cât și internațională. Suspendarea președintelui s-ar face nu prin metoda Băsescu, și anume suspendare, demitere de popor, cum a fost demis Traian Băsescu în 2012 și repus de statul subteran, ci printr-o comisie parlamentară de anchetă pentru a vedea dacă președintele a trădat sau nu țara. Dacă onorabila comisie constată că nu s-a întâmplat o infracțiune, va închide tot, iar dacă va constata că președintele a trădat țara, atunci se supune la vot în Parlament. Este nevoie de 2/3 pentru ca președintele să fie suspendat din funcție. Parlamentul are rol de Procuratură în acest proces., a explicat Bogdan Chirieac la România TV.

Vezi și: Iohannis suspendare. Tăriceanu - PSD: Să nu spun mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel