Suspendare Iohannis. USR, iniţiativă

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

USR va declanşa discuţii cu PNL şi PMP pentru a încerca să împiedice o eventuală suspendare a preşedintelui Iohannis.

USR va declanşa discuţii cu PNL şi PMP, pentru a găsi o soluţie comună pentru împiedicarea eventualei suspendări a preşedintelui Klaus Iohannis de către PSD-ALDE. Anunţul a fost făcut de către Dan Barna, preşedintele USR pe pagina sa de socializare. 

"USR demarează discuţii cu partidele parlamentare pentru împiedicarea suspendării Preşedintelui", a scris Dan Barna, pe pagina sa de socializare. 

Şeful USR crede că liderului PSD, Liviu Dragnea "îi e frică de popor". 

"USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregăteşte o mutare neconstitutuţională şi abuzivă: suspendarea preşedintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României şi pentru a distruge instituţiile care-i mai rezistă. Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziţie, PNL şi PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituţional şi nedemocratic al lui Liviu Dragnea.

Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliaţii PSD - ALDE, UDMR şi grupul minorităţilor- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor şi care va arunca România în haos şi dezbinare. Nu e posibil ca majoritatea parlamentară să abuzeze în halul ăsta de putere. Unde vom ajunge? Atunci când lui Dragnea nu-i convine ceva, îl suspendăm pe preşedinte din trei în trei luni? Constituţia ne spune foarte clar că organizarea referendumului după suspendarea preşedintelui este imperativă", a scris Dan Barna, pe Facebook. 

Liderul USR susţine că "lui Liviu Dragnea îi e frică de să meargă până la referendumul de demitere a preşedintelui". "Pentru că-l va pierde. Românii nu vor alege niciodată un penal preşedintelui României. Şi ştie la fel de bine că dacă încearcă să fraudeze voinţa poporului, aşa cum a mai făcut-o în 2012, va răspunde în faţa Justiţiei", concluzionează Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel