Urmărește emisiunea live


Suspendare Iohannis. Tăriceanu, anunţul momentului: Armă devastatoare

Calin Popescu Tăriceanu
Calin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a explicat care sunt motivele pentru care a decis să plece din ţară zilele următoare şi a anunţat că ALDE va susţine o eventuală decizie a suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat, într-o intervenţie telefonică la România TV, care sunt motivele pentru care a decis să plece din ţară şi să delege atribuţiile sale pentru patru zile lui Adrian Ţuţuianu. 

"Chiar vineri am avut o discuţie cu domnul Dragnea, iar răspunsul meu e foarte clar, l-am spus şi domnului Dragnea, nu am nimic de ascuns, nu facem politică în secret. Prin urmare, voi susţine o decizie a coaliţiei care urmează să demareze un proces de suspendare, o procedură de suspendare. Din păcate, în România, am spus-o și în trecut, o repet și acum, nu există instrumente intermediare de sancţionare a unor nereguli, derapaje la nivelul preşedintelui României.

Există numai o armă care e devastatoare, care este suspendarea, şi de aceea în trecut mi-am exprimat reţineri. Însă, așa cum știți, ALDE a fost în permanență, începând din 2014, în avanpostul luptei democratice, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi sigur că decizia ministrului Justiției de a cere președintelui să o revoce pe dna Kovesi pentru gravele abuzuri, abateri și încălcări ale Constituției, sancționate de Curtea Constituțională, nu e o decizie care să ne lase indiferenţi şi aşteptarea noastră este ca preşedintele să pună în aplicare decizia CCR, pentru că altfel se situează în afara rolului său constituțional, și anume de garant al respectării Constituției. De aceea, în condiţiile în care preşedintele refuză în continuare să ia această decizie, se pune problema declanşării unei proceduri de suspendare.

În acelaşi timp, mi-am exprimat îngrijorarea şi în cadrul coaliţiei, pentru că se pare că nu sunt suficiente voturi pentru a iniţia acest demers, pentru că mulţi parlamentari au plecat în vacanţă, dar sigur că eu sper ca toate măsurile necesare pentru a asigura votul să fie luate de către majoritate şi atunci sigur că, odată cu obţinerea unei situaţii clare privind prezenţa, putem să discutăm mai departe care sunt paşii care trebuie urmaţi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel