Sushi îți poate îngălbeni dinții

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Știai că deliciosul sushi îți poate strica dantura? Cel puțin asta susțin cercetătorii.

Dacă ai observat că dantura ta s-a decolorat în ultima perioadă, în ciuda unei igiene orale corespunzătoare și a evitării consumului excesiv de zahăr și a fumatului, este momentul să acorzi o atenție sporită obiceiurilor tale alimentare! Da, există mâncăruri sau anumite ingrediente care pătează dinții! Printre ele se numără și sosul de soia, deseori consumat alături de sushi, scrie Cosmopolitan.

Oțetul balsamic, la fel de "păcătos" ca și sosul de soia

Nu doar citricele pot cauza îngălbenirea dinților, ci și anumite obiceiuri alimentare precum consumul regulat de sushi. Trebuie știut că sosul de soia, adesea folosit în acest preparat, are potențialul de a păta dinții în timp. Astfel, dacă mănânci sushi în mod frecvent și în cantități mari este posibil să observi o îngălbenire progresivă a danturii.

Pe lângă sosul de soia, alimente precum oțetul balsamic, vinul, sfecla roșie și fructele de pădure pot contribui, de asemenea, la îngălbenirea dinților. Pe de altă parte, băuturile energizante, alcoolul și sucurile pot afecta negativ smalțul dinților, făcându-i mai vulnerabili la îngălbenire și pete. Este important să acorzi atenție igienei dentare și să te speli pe dinți după fiecare masă pentru a minimiza efectele acestor alimente asupra sănătății și aspectului danturii tale.

Un aspect vital al menținerii albului strălucitor al dinților este consumul adecvat de apă. Apa ajută la spălarea particulelor de alimente care pot cauza pete și îngălbenire, astfel că lipsa hidratării poate contribui la decolorarea danturii. Un sfat simplu și eficient este să bei un pahar plin cu apă după fiecare masă și gustare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel