Surse: Eugen TEODOROVICI, dat afară din GUVERN - update

Scutaru Cristina / 14 iul 2017 / 19:00 Salveaza PDF Comentarii
Dragnea_Teodorovici
Dragnea_Teodorovici

Eugen Teodorovici a fost dat afară din Guvernul Tudose. El era consilierul onorofic al actualului premier. Anunțul a fost făcut de Dana Grecu, citând surse politice.

În ultimul timp, Eugen Teodorovici a făcut niște declarații care nu au convenit în rândul PSD.

Amintim că fostul consilier al lui premierului a vorbit în emisiunea „100 de minute", de la Antena 3, despre președintele PSD, Liviu Dragnea, care l-a contrazis pe premierul Mihai Tudose în ceea ce privește impozitul pe cifra de afaceri.

VEZI ȘI: Dana Grecu a aflat motivul concedierii lui Teodorovici

 

După ce premierul Mihai Tudose a transmis, zilele trecute, că nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, Dragnea a declarat că nu se renunță la această taxă.

"E bine să fie o astfel de discuție, era bine ca acea discuție să fie făcută înainte de a fi făcută publică. Una e discuția la nivelul oamenilor politici și o altă abordare trebuie să fie la nivelul Guvernului", a spus Eugen Teodorovici.

În plus, Eugen Teodorovici a zis joi că "nu se justifică" alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, județul Teleorman.

El a adăugat că încă nu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, pentru că "decizia a fost luată de ministrul Dezvoltării".

"Nu am nimic cu cei care susțin sportul, fotbalul, dar sunt convins că erau alte lucruri la nivel național...", a adăugat Eugen Teodorovici.

[citeste si]

Cinci zile în funcție

Eugen Teodorovici a ocupat funcția de consilier onorific al premierul Mihai Tudose cinci zile.

"Da, am acceptat să fiu numit consilier onorific al Prim ministrului Mihai Tudose. Mulți m-au întrebat de ce am acceptat o astfel de numire mai ales după ce numele meu a fost vehiculat și așteptat de foarte mulți pentru funcții cheie în Guvern și, în special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) în care am fost tratat de conducerea PSD.

Nu am niciun motiv să refuz solicitarea actualului premier care, mai mult ca sigur, a fost fundamentată de realizările din timpul mandatelor mele de la fonduri europene și finanțe publice. Nu voi refuza niciodată o astfel de solicitare, întrucât cred că dovada profesionalismului trebuie arătată atunci când este nevoie de ea, fără a ține cont de orgolii personale sau partinice.

Nu m-am ferit să-mi asum răspunderi în momente critice - a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al fondurilor europene și pe cel al finanțelor publice. Nu ezit să amintesc și de măsurile adoptate (deși apreciate ca fiind mult prea îndrăznețe!) în calitate de ministru al finanțelor și care s-au dovedit a fi de succes.

Nu există nimic care să mă facă să nu accept o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atât mai mult atunci când această rugăminte vine din partea Prim ministrului, indiferent de culoarea politică a Guvernului condus de acesta.

Voi ocupa această funcție onorifică doar atât timp cât propunerile pe care le voi face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare, concomitent cu neacceptarea oricăror "fantezii" sau "țopăieli" fiscale", spunea Eugen Teodorovici pe 8 iulie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23