EXCLUSIV  Surse PSD spun că șeful ANRE nu ar fi în concediu, ci cu soția la spital

Dumitru Chiriță, ANRE
Dumitru Chiriță, ANRE

Este scandal în coaliție pe tema „dispariției” șefului ANRE.

Sunt tensiuni între PNL și PSD după ce șeful ANRE, Dumitru Chiriță, a plecat, destinația fiind încă un mister. Liberalii îl acuză pe Dumitru Chiriță că a plecat în concediu de odihnă în Republica Dominicană, un paradis tropical aflat în apropiere de Cuba, în plină criză a facturilor. Sursele PSD susțin contrariul.

După ce a apărut informația că președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a plecat în concediu de odihnă în perioada 17-21 ianuarie, în plin scandal al facturilor, surse PSD spun, contactate de DC News, că, de fapt, Dumitru Chiriță „nu este în concediu. Este la un spital în Franța cu soția”. 

Amintim că mai mulți lideri ai USR și PMP, partide de opoziție, cer demiterea lui Dumitru Chiriță și chiar a întregii conduceri a ANRE.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a fost acuzată de liberali că a provocat scandalul major al scumpirii facturilor de energie electrică și la gaze atât din cauza lipsei controalelor, cât și pentru că nu a derulat campanii de informare a clienților înainte de liberalizarea pieței, de la 1 ianuarie 2021.

Instituția, care arbitrează piața energiei, este condusă de Dumitru Chiriţă (57 de ani), numit președinte de majoritatea PSD din Parlament în noiembrie 2017

Dumitru Chiriță, astăzi șef ANRE, cu susținerea PSD, a avut un parcurs impresionant mai ales după disponibilizările generate de privatizarea Electrica. 

Dumitru Chiriță, astăzi la conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ar fi fost electrician într-o stație de transformare. În CV-ul său, regăsim că din 1981 până în 1990 a fost ”Electrician Şef tură - IDEB”. Ulterior, el a condus, conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, vreme de 10 ani (1990 - 2000) Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate "Univers" și, timp de 21 ani, Sindicatul Liber Independent "Energia" (1990-2011). În cazul ambelor a fost președinte. Citiți aici mai multe detalii.

VEZI ȘI: Electrica Furnizare, clarificări cu privire la facturile emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel