Surprize uriașe în calculatoarele de firmă. Studiu de ultimă oră

Potrivit   Veritas Technologies LLC, 86% din datele stocate în mediul de business nu sunt necesare organizațiilor în procesele operaționale. Cantitatea de informații nefolositoare din mediul de business ar putea însemna costuri anuale de peste 812 miliarde de euro pentru companiile din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa până în 2020.

Circa 32% din datele stocate și procesate de o companie sunt redundante, învechite sau nu au nicio legătură cu activitatea companiei, în timp ce peste 54% sunt date invizibile, care ar putea conține orice, de la clipuri video cu pisici până la conținut pentru adulţi, reprezentând un risc ridicat pentru organizație, conform studiului Databerg Report 2015 realizat de Veritas Technologies LLC, unul dintre liderii globali în soluţii de backup şi recuperare, în rândul a 1.475 de respondenți din 14 țări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa.

Astfel, doar 14% dintre datele unei companii sunt cu adevărat critice pentru business, arată raportul Veritas care a analizat modul în care organizaţiile europene din sectorul public şi privat îşi gestionează datele. Dincolo de cantitatea ridicată de date nefolositoare, un factor de risc important este și faptul că angajaţii tratează sistemele IT ale companiei ca pe propria lor infrastructură, ceea ce poate duce la pierderea sau utilizarea necorespunzătoare a datelor critice ale organizației. "Datele ar trebui să-şi îndeplinească obiectivele şi să lucreze pentru organizaţie, însă Databerg Report 2015 demonstrează că în regiunea EMEA se întâmplă de foarte multe ori invers.

Organizaţiile investesc o cantitate importantă de resurse pentru a păstra date care sunt total irelevante pentru activităţile lor și care prezintă riscuri ridicate de securitate", a declarat Matthew Ellard, vicepreşedinte senior pentru regiunea EMEA în cadrul Veritas. Datele nefolositoare presupun, totodată, costuri ridicate de stocare și gestionare. Până în 2020, volumul de date redundante, învechite sau care nu au legătură cu activitatea companiei, precum și datele invizibile, pe care organizația nu le monitorizează și protejează, ar putea însemna cheltuieli anuale de peste 812 miliarde de euro pentru companiile din EMEA, potrivit Databerg Report 2015.

Astfel, organizațiile trebuie să evalueze și să înlăture datele redundante sau învechite pentru a reduce costurile inutile, să analizeze datele invizibile pentru a identifica datele critice pentru business și a le elimina pe cele nefolositoare, precum și să definească o strategie viabilă de guvernanță a informațiilor pentru date nestructurate și încurajarea unui comportament corespunzător de utilizare și stocare a datelor în rândul angajaților.

Pe măsură ce organizaţiile mută tot mai multe date în cloud pentru a face faţă volumelor de date în creştere, studiul arată că stocarea şi procesarea de tip cloud vor creşte cu o treime, de la 33% la 45%, în regiunea EMEA în următoarele 12 luni. Principalele motive pentru migrarea în cloud sunt costurile mai scăzute de stocare (56% dintre organizații), opțiunea de back-ul (52%), recuperarea mai facilă în caz de dezastru (45% dintre organizații).

Databerg Report 2015

Databerg Report 2015 a fost realizat de Vanson Bourne la inițiativa Veritas în perioada iulie-septembrie 2015, în rândul a 1.475 respondenţi din 14 ţări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa. Pentru mai multe informaţii despre Databerg Report 2015, vă rugăm să vizitaţi http://info.veritas.com/databerg_report.

Despre Veritas Technologies

LLC Veritas Technologies LLC permite organizaţiilor să exploateze puterea informaţiilor lor, cu soluţii menite să sprijine cele mai vaste şi complexe medii eterogene la nivel global. În prezent, Veritas furnizează soluţii pentru 86% dintre companiile incluse în topul Fortune 500, îmbunătăţind disponibilitatea datelor şi oferind informaţii în sprijinul avantajului competitiv. www.veritas.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel