Surpriză uriașă în topul Forbes. Cine l-a depășit pe Bill Gates și apoi a pierdut 15 miliarde într-o zi

Vineri, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost depășit în topul Forbes. El a căzut pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume. 

Bill Gates a stat doar câteva ore pe locul doi în top Forbes cei mai bogați oameni din lume. El a fost depășit temporar, de magnatul spaniol Amancio Ortega, care deține lanțul de îmbrăcăminte Zara. Presa internațională a scris despre bărbatul care, pentru câteva ore a fost cel mai bogat din lume. 

Vineri dimineață, averea lui Amancio Ortega era estimată la 79,8 miliarde de dolari, după o creștere de 5,3% în ultimele 24 de ore. Topul se actualizează în timp real și, după câteva ore, Ortega a picat pe al doilea loc, cu o avere de 78,6 miliarde de dolari. Bill Gates avea de 79,4 miliarde de dolari. 

La ora redactării acestui material, top Forbes cei mai bogați oameni ai lumii actualizat arată o avere de 79,2 miliarde de dolari pentru Bill Gates și 64,5 miliarde de dolari pentru Amancio Ortega, ca a picat pe locul 4.

 (w670)

Creșterea bruscă de vineri s-a datorat creșterii valorii acțiunilor Inditex, compania-mama a brandului Zara. Valoarea de piața a Inditez a crescut cu aproximativ 570% în ultimii zece ani, fiind principalul contributor la ascensiunea lui Amancio Ortega în top Forbes. 

Amancio Ortega are o fascinantă poveste de viață. S-a născut în 1936 în timpul Războiului Civil din Spania. Tatăl lui avea un salariu foarte mic, aveau moment în care nu-și permiteau să-și cumpere mâncare. Ortega a fost nevoit să abandoneze școala și s-a angajat curier la un magazin. La 40 de ani, a înființat Zara. Compania a crescut în Spania, s-a extins apoi în Portugalia, Franța, Marea Britanie și, ulterior, în restul lumii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel