Surpriza PSD, la Comitetul Național Executiv, după alegerile europarlamentare

PSD Ponta Dragnea.jpeg
PSD Ponta Dragnea.jpeg

Liderii PSD se reunesc, joi, în Comitetul Național Executiv ca să discute rezultatul alegerilor europarlamentare. Unele surse media dau ca sigură sancționarea liderilor de organizații locale care au obținut sub scorul național.

Din informațiile DCNews, strategia PSD este cu totul alta. Victor Ponta nu va propune sancționarea șefilor de organizații care au obținut rezultate mai slabe la alegerile europarlamentare. Comitetul Național Executiv va confirma victoria PSD în alegerile europarlamentare. Mesajul pe care dorește să îl transmită PSD este al unui partid unit, care și-a atins și depășit obiectivele. Spre deosebire de adversarii de pe partea dreaptă a spectrului politic, în frunte cu PNL, care au parte de convulsii interne, după eșecul la alegerile europarlamentare, PSD vrea să dea un semnal de victorie și de echilibru.

Sancționarea unor lideri locali ar genera tensiuni inutile și ar transmite un mesaj de eșec, fără să aducă beneficii în planul mobilizării. Organizațiile unde au fost scoruri mai mici ale PSD sunt în zone unde Mircea Diaconu a obținut scoruri mari, așa că se va invoca principiul vaselor comunicante, în condițiile în care victoria PSD era certă, iar o parte dintre alegători au susținut un candidat văzut de aceeași parte cu echipa lui Victor Ponta.

Imaginea lui Diaconu, marele câștigător la alegerile europarlamentare, nu poate fi contrapusă imaginii PSD, nici în contextul în care liberalii au trecut la PPE, iar Diaconu este un  adversar declarat al acestei mișcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel